Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли сте пожелели да промените фризуру након раскида? Психолог објашњава зашто ово радимо и да ли је добро

Ако сте икада након раскида везе размишљали о промени фризуре, знајте да нисте сами.

1662140876_hairdresser-g2e89ff69a_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Шишање косе или промена боје је врло чест потез након раскида везе и један од начина да се осећамо боље.

Фризери сматрају да се углавном одлучујемо за промену фризуре, а мење за промену боје косе

- Желимо да избацимо "мртву енергију", а шишање може да нас учини лакшим. Мислим да нам овакве промене дају нову перспективу о себи - објашњава фризерка Џен Пери за Минд Бодy Греен.

Пери ипак упозорава своје клијенте да узму у обзир колико им је времена требало да достигну садашњи изглед косе и да ли заиста желе промену.

Прочитајте још: Брачни терапеут објашњава како да заштитимо везу од неверства: У овоме најчешће грешимо

Постоји много психолошких разлога због којих желимо да променимо косу након раскида.

- Када једноставно желимо да контролишемо промену у нечему, посебно када је остатак нашег живота ван контроле, коса је нешто у вези са чим имамо пуну контролу. Имамо много више емоционалне везаности за нашу косу него што већина људи схвата. На крају, шишање је прилично приступачна промена - истиче  психотерапеут Рејчел Рајт.

Дакле, да ли је промена фризуре добар начин да се носимо са раскидом? Уопштено говорећи, шишање косе је добар начин за прелазак из везе у нову еру. Међутим, требало би да унапред размислите о томе зашто то радите. 

- Морате се запитати да ли ово радите због неког другог. Чак и ако јесте, да ли то радите и за себе? Ако то радите и због себе онда је то у  здравом опсегу - објашњава терапеут.

БОНСУ ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas