· · Коментари: 0

ДЕСЕТ ГРЕШАКА парова у дугим везама: Оне воде у монотонију и расправу

Нема сумње да не постоји савршен пар

1675183098_12761a0e99fa7d823912c557ae4d7a524965f73c.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Грешке су само део везе, намењене су да се праве и из њих можете научити како да у будућности будете бољи.

Најчешће грешке у дугим везама

1. Удаљивање од пријатеља

Ако вас у неком периоду, ваша веза удаљи од оних које волите - то није здраво. Океј је да у неким тренуцима будете сами са својим партнером и да не можете сваки пут да изађете са својим другарицама, али ако сте приметили да полако изостајете са сваког важног рођендана или ретких окупљања породице - то је знак да ваша веза није добра за вас.

2. Упоређивање веза

Теодор Рузвелт је лепо рекао: “Поређење је крадљивац радости.” Ово је веома важно за вашу везу. Ви и ваш партнер никада нећете на исти начин радити нешто као и остали. Нећете радити исти посао, имати исту прошлост или плату као неки други парови, тако да је битно да се фокусирате на живот који заједно стварате, а не на живот који мислите да треба да имате јер га неко други има.

3. Форсирате везу

Везе нису увек лаке јер је љубав компликована, али у својој сржи, љубав не треба да буде таква. Престаните да претварате везу у нешто што само ви желите и фокусирајте се на вољење и упознавање вашег партнера. Остало ће све доћи на своје место и биће како треба - сигурно!

4. Избегавате причу о неким већим питањима, док не постану проблем

Забављате се већ годину дана, ствари иду одлично међутим, сазнали сте да ваш партнер не жели да има децу, а ви желите велику породицу, или он једноставно не види проблем у томе да ради до касно и викендима, док ви желите да проводите више времена заједно. То су питања која морају да се одмах решавају у вези, јер ако их оставите нерешеним на почетку, само ће се претворити у огроман проблем касније.

5. Не комуницирате како треба

Комуникација је кључ здраве и срећне везе. Када не издвајате време да попричате сваког дана, то би могло да створи проблем. Ово може утицати на ваше расположење и прерасти у озлојеђеност, што може довести до прекида интимности са вашим партнером.

6. Мислите да увек све може да буде савршено

Нико не може увек бити савршен. Морате знати да ваш партнер чини све најбоље што уме, али не може све испасти супер. Будите ту да га волите и подржавате, па чак и ако некад уради нешто погрешно. Уколико ви покажете поштовање према њему, (у већини случајева) показаће и он вама.

7. Не показујете поштовање

Када уђете у везу са неким, морате једно другом да покажете одређено поштовање. Бити себична и непромишљена према његовим осећањима ће се само завршити раскидом и болом. Поштујте његове одлуке и његову личност.

8. Волите “идеју”, а не особу

Понекад је лако заљубити се у идеју те особе, а не баш у особу која је заиста. Можда вам се свиђа чињеница да он има доста новца или како изгледа без мајице, али су то само површни детаљи који се могу променити у секунди. Важно је да се заљубите у особу која заиста показује каква је, а не у површне ствари које вас чине срећним.

9. Посесивност

Ово је нешто кроз шта не пролазе баш сви парови, али ако се ипак деси - може бити клизав пут до нечег што вас може повредити. Када је једна страна посесивна, друга ће се осећати да није вољена. У неким случајевима, то може довести до емотивног злостављања, тако да је битно да се решите те “црвене заставице” одмах!

10. Грађење везе на површним стварима

Неки људи граде везе на стварима које нису вечне. Ако је базирана на сексу, изгледу или новцу, постоји добра шанса да ће донети огромне и озбиљне проблеме касније. Некад ћете имати срећу да пронађете све у једном, али добро знамо да тренутно лепо “мување” није исто што и срећна дуга веза.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.