Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Истраживања показала све супротно од очекиваног: Ево ко највише вара у везама

На превару се не одлучују само они који нису срећни у везама

1666168719_profimedia-0528535399.jpg
фото: Профимедиа
Oglas

Преваре су данас све чешће, а одавно се верује да се за љубавне афере одлучују особе које нису срећне у својој вези или браку

Иако је углавном тако, и даље постоје срећни парови који ипак траже секс на другом месту. Овај невероватан резултат истраживања објављен је у једном научном часопису која је од 233 новопечена пара затражила да испуне анкете о превари током периода од три и по године.

Истраживање је показало да су и мушкарци и жене који су били најсрећнији у свом сексуалном односу са својим партнером варали више од оних који нису.

Зашто варати ако је секс у вези добар? Људи варају из различитих разлога! Неки желе да се поново осећају младима, избегавају присност или не воле ко су постали. Такође, сматра се да сексуално задовољни људи у срећним везама варају јер су више заинтересовани за секс. Ако заиста много волите секс, вероватно ћете свој примарни сексуални живот описати као добар јер је за вас сваки секс добар секс.

Прочитајте још: Тако не изгледа љубав: Како препознати црвене заставице иза наизглед РОМАНТИЧНИХ ГЕСТОВА?

Други разлог јесте што чешће имају сексуални однос, па желе све више и више. 'Теорија хидрауличке пумпе' у психологији каже да имате само одређену количину енергије за нешто. Ако партнер има секс са другом особом, неће желети "акцију у кревету" са особом са којом је у вези, те се верује да, ако у односу има пуно секса, нема разлога за бригу. Међутим, многи су због афера узбуђени, што их тера да желе још више секса са својим партнером.

Ова студија је дошла до још једног изненађујућег резултата! Наиме, претпоставља се да су људи који су лепшег изгледа више у искушењу за аферама јер имају више могућности. Ова студија доказала је управо супротно - код жена, испитанице које су најмање привлачне биле су те које су највише варале. То је фасцинантан податак, иако забрињавајући увид у људску психу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas