Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОЉУПЦИ

Пољупци утичу на везу, а ево и како!

Свима је познато да пољубац служи за размену страсти и нежности, међутим он има и другу улогу.

1606985742_Depositphotos_213192846_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Према научним истраживањима док се љубимо, ми истовремено размењујемо информације којих нисмо ни свесни. Наше мождане ћелије затим изводе закључке, који могу одлучити судбину даљег односа између партнера. Уколико желите да откријете шта све пољубац може да открије о вези, останите са нама и у наставку текста.

Истраживачи са Универизитета Оксфорд, детаљно су испитивали тајне које крију пољупци и дошли до резултата да жене боље умеју да препознају који партнер је прави за њих након љубљења.

Оне су пробирљивије и придају му већи значај. Како и не, када нам овај вид нежности открива шта неко воли, затим каквог је здравља, и напослетку, колико је поуздана особа.

Прочитајте још: Зашто ЗАТВАРАМО ОЧИ док се ЉУБИМО?

Поред тога, даме желе да пронађу партнера на дуже стазе, посебно уколико планирају рођење детета. Пажљиво читајте редове који следе, јер вас у њима очекују још неке интересантне информације.

Док се љубе, партнери размењују уљану супстанцу која се назива себум, а производе је жлезде. До тога долази тако што додирујемо кожу око и унутар уста. Себум садржи феромоне, који нам дају драгоцене информације о другој особи. Речју, он открива шта пар има заједничко.

Прочитајте још: Тело вас упозорава: Ако сте дуго БЕЗ СЕКСА приметићете знакове

Даље, ова супстанца крије да ли је партнер довољно здрав и способан за стварење породице. Наравно, процес процењивања се одвија несвесно, али и те како утиче на нашу одлуку.

Фото: Депозит
Чак 60 процената испитаника изјаснило се да је изгубило интересовање за потенцијалну везу, након лошег првог пољупца. 

Љубљење може пробудити привлачност, али уколико није онако добро како смо очекивали, и одбојност.

Пољубац ојачава однос двоје људи који се воле, јер подстиче лучење окситоцина, познатог као хормон љубави. Поред овог хормона, лучи се и сератонин, који подиже расположење, зближава пар и ствара поверење.

Прочитајте још: Ево колико би требало да ТРАЈЕ идеалан секс!

Са друге стране, рад кортизола, хормона стреса је минималан. Вероватно ћете размишљати о свему овоме наредни пут када будете размењивали пољупце са партнером. То није само вид забаве и интимности, већ темељ здраве и јаке везе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas