Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
љубав

Мали савети који у браку могу да значе много: Имајте на уму да нико није савшен

Многи парови започињу своје љубавне везе мислећи да их очекују у њима само срећни тренуци.

1655127607_sunset-3392348_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Исто важи и за многе који ступају у брак. Пре или касније, већина њих схвати да љубавни односи нису баш мед и млеко, већ озбиљно ангажовање. Заправо кад мало боље размислите, ништа што вреди не долази лако и не задржава се крај вас, па тако ни срећа у браку.

Ако сте озбиљни по питању тога да ваш брак буде успешан, требало би да знате да је у то неопходно уложити много труда. Оно што ће вам у целој причи добро доћи су мали корисни савети који вам могу помоћи да ваш однос буде јачи.

Прочитајте још: Питања на која би требало да имате одговоре током три месеца везе: Шта саветује терапеут за љубав?

Радите заједно нешто забавно

Изузетно је важно како проводите време са својим супругом. Ако сте само случајни цимери који живе под истим кровом, такав ће и ваш однос бити. Поред свих обавеза које имате у току дана важно је да пронађете времена да нешто радите заједно. То може да буде јутарње трчање, заједничко туширање, одлазак у теретану, куповину, припремање оброка или гледање филмова – шта год да вас опушта.

Имајте на уму да нико није савршен

Веома је лако превидети чињеницу да сами нисмо савршени, ако се фокусирамо само на партнерове мане. Дакле, свесност о томе да и ви имате својих мана поред врлина, омогућиће вам да прихватите оне стране личности вашег партнер које вам можда нису нарочито драге. На овај начин створићете у свом срцу места за опроштај, пре него што одаберете да се увредите.

Покажите му да мислите на њега и бринете о стварима које га се тичу.

Разговарајте о свему

Колико год наглашавали да је комуникација у браку важна, чини се да парови на њу забораве чим се појави неки проблем. Однос у браку се гради на чврстим темељима комуникације. Шта год да вас мучи, нема боље опције од тога да разговарате са партнером. Немојте то задржавати у себи и дозвољавати да прокључа у најгорем тренутку.

Показујте љубав

Осим што ћете свом супругу рећи да га волите, потребно је да му то и покажете. Не, нису вам потребни скупоцени поклони за такво нешто. Своју љубав му можете показати начином на који се опходите према њему. Помозите му да не заборави нешто важно док се спрема за посао, подсетите га на рођендан доброг пријатеља или годишњицу брака његових родитеља. Покажите му да мислите на њега и бринете о стварима које га се тичу.

Прочитајте још: Шта после раскида емотивног односа? ПСИХОЛОГ ОБЈАШЊАВА како би требало да се понашамо

Покажите му да цените његов труд

Никад не дозволите да се ваш супруг осећа као да га узимате здраво за готово. Не прескачите да му се захвалите што је отишао до пекаре рано ујутро да вам донесе омиљено пециво. Истакните како вам је поправио дан када вам је скувао кафу. Невезано за то колико је минијатуран његов подухват, увек искажите своју захвалност. То ће га само подстаћи да чини више и труди се више.

Одржавајте романсу

Заборавите на мит да су држање за руке, љубљење, грљење и мажење само за новопечене парове. Одржавање романсе у животу је кључно за опстанак брака. Никад немојте дозволити ником да вас убеди у супротно. Пронађите времена за интимност, за вођење љубави и за дељење страсти.

БОНУС ВИДЕО

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas