Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Навике у браку које би требало да се примењују од првог дана

Будимо искрени: брак је институција у фази пропадања, и то је заиста трагично.

1640183596_c4a4451971b36924e59e08a2108a56497fa13a2d.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Себично понашање, различити облици зависности и недостатак одговорности, лагано али сигурно, узимају свој данак, и статистике о браку не дају лепу слику. Шта то дакле чини брак успешним? Да ли је уопште могуће имати један такав?

Позитивне навике у браку

Веровали или не, могуће је. Успешан брак не значи брак без изазова, већ онај сачињен од страна које су једнако спремне да раде на њему. Неопходно је да истински будете посвећени једно другом и да развијете позитивне навике на самом почетку брака, како би он функционисао.

Прочитајте још: 7 ФИНАНСИЈСКИХ ПРАВИЛА У ВЕЗИ: Руски психолог открио тајну за срећну везу

Исказивање захвалности

Готово да не можемо довољно да нагласимо колико је важно да свакодневно изражавате своју захвалност према супругу. То наравно не би требало да радите на усиљен начин, већ спонтано и искрено. Изразите своју захвалност на једноставан начин за свакодневна дела која ваш супруг чини. Невероватно је шта је све неко ко вас воли спреман због вас да уради ако се осећа довољно цењено.

Заштита брака

Многи од нас заборављају да је постојало и време пре друштвених мрежа. Иако не можете избећи промене које се дешавају, можете одабрати да се држите подаље од свега што може да угрози ваш брак. Делује наивно, гледање профила особа супротног пола, коментарисање и остављање чувених „лајкова“, али заиста није. Важно је да поставите јасне границе које штите ваш брак од непожељних облика понашања, и њихових последица, јер није физичка превара једина која уништава брак.

Одсуство тајни

Не можете очекивати да са неким имате успешан брак, ако имате тајне које та особа не зна. Нико није савршен и свако од нас има неку своју неславну прошлост, али је искреност кључна за очување брака. Шта год да урадите, иако може деловати да можете да живите са том тајном, она би вас временом могла појести изнутра. Признање јесте болно, али ако нешто важно прећутите свом супругу, много ће болније бити и за вас и за њега, када то једног дана открије.

Прочитајте још: БИЋЕ ОТВОРЕНА КЊИГА: Пет НЕОБАВЕЗНИХ питања која можете поставити партнеру, а која ОТКРИВАЈУ МНОГО

Брак као приоритет

Поред толико много других ствар, које нас свакодневно окружују, заиста је тешко поставити ствари према њиховој важности. Па опет, не бисте смели да дозволите да посао, хоби, брига о кући, па чак и деца гурну у други план ваш брак. Он би требало да буде ваш приоритет. Можда делује као сувишно за истицање, али многи парови се понашају управо супротно, узимајући своју вољену особу здраво за готово.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas