Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
везе

Образац да успешну везу: На шта би требало да обратимо пажњу пре уласка у емотивни однос?

Сматра се да је индивидуалност рецепт за успех

1654239853_couple-1934204_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Свака веза је другачија, али стручњаци су идентификовали неколико уобичајених образаца здравих, успешних веза. Ту су се нашали: уравнотежено решавање сукоба, осећај стабилности и мале промене у понашању...

- Неки људи погрешно тумаче фазе забављања. Претпостављају да када нађу свог партнера, њихов живот почиње -  каже Брит Френк, психолог за Минд Бодy Греен.

Психолог истиче да треба да буде управо супротно.

Прочитајте још: Да ли сте чули за "СТЕШИНГ": Најновији дејтинг термин који одговара ситуацији која се све више догађа у везама

- Оно што би било обавезно за свакога ја да би требало да изградите свој живот и да се уверите да ваш живот функционише пре него што се вежете за другог човека. То значи да учврстите различите аспекте вашег живота пре него што тражите партнера и дефинитивно пре него што се нађете у озбиљној вези. Ако немате своје пријатеље, хобије,  и сопствену менталну хигијену на месту пре него што уђете у везу, вероватноћа да ће веза бити функционална или одржива је прилично мала - истиче психолог.

Парови који се превише ослањају једни на друге ризикују да постану зависни, што може довести до оптерећења везе. Психолози се слажу да би требало да посветимо време истраживању сопствених интереса и упознавању себе пре него што уложимо време у другу особу, а ово ће вам помоћи да одржите индивидуалност у вези.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas