· · Коментари: 0

Ова извињењења у браку представљају ЧИСТУ МАНИПУЛАЦИЈУ

Уколико сте ово чули од свог партнера, могуће је да сте изманипулисани

1661856477_pexels-vera-arsic-984954.jpg
Фото: Пеxелс

Такође, можда никад нисте ни помишљали да би такво нешто могло да дође до вас од стране неког ко вам је врло близак, попут вашег супруга. Да ли сте приметили да се често свађате са њим и да се он притом све време извињава за своје понашање, али никад ништа у вези са њим не мења?

Шта представља његово извињење, ако не ради ништа да би вам доказао да озбиљно мисли? Такво извињење је типичан облик манипулације, јер он чини да се ви у тренутку осећате боље, док се заправо не дешава ништа што би решило проблем. У нашој галерији вам доносимо најчешће врсте извињења које су ништа друго до вид манипулације који чини да остајете под утицајем дате особе.

Извињење у ком сте заправо ви кривац

Ово је сигурна тактика којом се служе многи који су склони манипулативном облику понашања, како би прикрили своју кривицу. Извињење вашег супруга је заправо само реченица у којој вас он оптужује за све. Он би на пример могао да каже „жао ми је што се тако осећаш“ или „жао ми је што сам повредио твоја осећања“. Ово извињење је манипулативно јер пребацује кривицу на вас, уместо да он буде тај који преузима одговорност за своје поступке.

"Немој да ме оставиш" врста извињења

Ово је последњи адут у рукаву особе која заправо не зна како да се неком извини на прави начин. Ако добијате ову врсту извињења од свог супруга то је доказ да је он неко ко има врло ниско самопоштовање и не зна да живи свој живот без вас. Он ће вам рећи „извини“ због нечег што вас је увредило, како би вас убедио да останете крај њега, иако му заправо није жао што се нешто догодило.

Све за опроштај

Особа која се служи овом врстом извињења ће учинити да се осећате кривима ако јој не опростите. Заправо, она ће бити спремна на све само да добије ваш опроштај. Као такав ваш супруг ће када му коначно опростите наставити да ради све што је и до сад, знајући да може да изманипулише са вама како му је воља. У оваквим врстама извињења чућете „учинићу све за тебе, само ми опрости“, али те молбе нису искрене.

Прочитајте још: Најчешће лажи на ПРВОМ САСТАНКУ: Скоро сви су их бар једном чули или изговорили

Извињење око за око

Ова врста извињења делује као нека дечија игра, осим што није ни мало смешна. Ако чујете од свог супруга да каже „извинићу се, ако урадиш то и то“, требало би да знате да је то манипулативни поступак и да извињење неће бити искрено. Овај његов поступак је заправо размена, која вас тера да правите компромисе тамо где не би требало да их буде.

И ти мораш мени да се извиниш

Ово је вероватно најучесталија врста извињења за којом посежу сви они којима тешко пада да преузму кривицу за своје поступке. Донекле, они су спремни да сносе последице, али ако у целој причи учествује још неко. Ако вам супруг каже да ће вам се извинити, ако и ви урадите исто, сматрајте да покушава код вас да изазове осећај кривице, тамо где не би требало да га буде. Ако знате да сте у праву и да он није био фер немојте да пристајете на овакве предлоге.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.