Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет језика љубави према брачном саветнику: Шта је важно за квалитетну везу

Према теорији Герија Чепмана, чувеног америчког брачног саветника, писца и водитеља постоје 5 језика основних језика љубави, којима говоримо и које код других препознајемо.

1704199252_shutterstock_1657558288.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Концепт језика љубави у својој књизи назива „5 језика љубави: Тајна љубави која траје“ у њој описује 5 јединствених стилова изражавања љубави који се базирају на његовом дугогодишњем раду с паровима.

Откривање примарног језика љубави и редовно изражавање може да створи бољу комуникацију и разумевање међу партнерима, да се подржавају међусобно и да изграде чврст и стабилан однос. Ово су 5 језика љубави.

Речи охрабрења

Особе које говоре овим језиком воле да добијају вербалну подршку, охрабрење и похвале од партнера. Није им довољна само физичка блискост већ у партнеру проналазе ослонац и некога чијој процени верују, па им је стога битно да добију потврду своје вредности.

Речи некада утичу снажније од конкретних дела. Ако ваш партнер припада овој категорији, добро размислите о стварима које говорите. Користите речи као алат за подршку, а не за критиковање.

Квалитетно проведено време

У овом случају партнер има потребу да вас укључи у активности које воли да ради. Време које проводите заједно њему је од изузетне важности. Ту се стварају прилике за продубљивање односа кроз квалитетан разговор. Одмакните се од технологије и дружите се. Вашем партнеру довољно је само то.

Дељење и примање поклона

Један од језика кроз који се партнер осећа вољено је примање барем симболичних поклона који се перципирају као израз љубави. То не значи како на партнера треба много финансијски трошити. Поклони могу да буду ситни знакови пажње. Ваш партнер није материјалиста, већ неко ко у малим гестовима проналази лепоту.

Пружање помоћи

Овај језик се љубави односи се на изражавање кроз конкретна дела или услуге које олакшавају живот вољеној особи.То може да укључује помоћ у кућним пословима или другим обавезама.

Међутим не треба ни све свести само на обавезе. Свако има различита тумачења онога што им овај језик представља, па је најбоље да партнера директно питате како можете да му помогнете и шта му је потребно. 

Физички контакт

У овом случају партнер изузетно ставља акценат на физичку блискост. Додиривање, грљење и размењивање нежности. Ово је можда и најједноставнији језик јер захтева само физичку присутност уз коју се партнер осећа сигурно.

Недавна истраживања показала су како усклађеност парова с језиком љубави не значи нужно успешан и срећан однос. Парови који су делили исти језик љубави нису били испуњенији од парова који су имали различите стилове. Веома је битно да знамо језик свог партнера, да га упознамо и разумемо.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas