Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
везе

Пет навика које ПОВЕЋАВАЈУ ШАНСЕ за развод брака: Ово је приметио брачни терапеут

У чему лежи успех складних бракова?

1649959018_profimedia-0138501065.jpg
Фото: профимедиа
Oglas

Шта људи у успешним везама раде другачије од оних у неуспешним и везама? Питање које се често поставља.

Од 1970-их, психолог др Џон Готман и његов тим проучавали су хиљаде парова како би видели шта тачно људи раде у својим везама и пратили су парове дуги низ година. Њихово истраживање је показало да парови који се разиђу у року од шест година од венчања имају сличне навике:

Тежак почетак разговора

Прва три минута разговора су показатељ како ће тај разговор да се заврши. Дакле, ако разговор почне нежно, онда је већа вероватноћа да ће разговор да настави да се креће у благом и позитивном правцу. Док ако разговор почне грубо, вероватно ће се завршити на исти начин. Оштар почетак обично укључује реч „увек” или „никад”. На пример: „Никад не помажеш у кући“ или „Увек си на телефону!“ Груб почетак разговора углавном уноси и тешке теме, а онда следе критике, пише Минд Бодy Греен.

Прочитајте још:  Датум када сте се венчали ОТКРИВА какав ће вам бити БРАК

Поплава негативних осећања

Како се пар све више увлачи у циклус негативног конфликта, они почињу да доживљавају оно што се зове „поплава“. Поплава настаје када смо изнова и изнова изложени стресу и сукобу. Наше тело почиње да ослобађа хормоне стреса који утичу на нашу способност да будемо у односима и решавамо сукобе са другим људима. Ово доводи људе у борбу, бекство или замрзавање у њиховим сукобима. Када парови могу да преброде своју поплаву кроз паузе и самоумиривање, она не постаје хронична и они су у стању да неутралишу утицаје. Међутим, када парови не знају како да праве паузе и да се умире, њихова веза с временом често постаје несрећнија.

Проблеми са говором тела

Говор тела је важан у нашим односима. Наш партнер аутоматски, некада и потпуно ненамерно скенира наш говор тела у потрази за наговештајима како се осећамо. Парови који имају затворен и претећи говор тела један са другим припремају своју везу за сукоб.

Покушај поправке

Потпуно је природно да се парови с времена на време сукобљавају. Парови који се одлуче на развод имају много мање покушаја да поправе однос.

Прочитајте још: Зашто се млада преноси преко прага? Разлог није нимало романтичан!

Фокус на лошем

Срећни парови проводе време причајући о добрим временима. Међусобно деле сећања на омиљене одморе, како су се упознали и шта их је повезало. Када ствари постану тешке, они имају тенденцију да негирају тешке ствари добрим стварима. На пример: "Вау, ово је заиста тежак месец... али имали смо толико добрих година заједно. Знам да ћемо то преживети". Несрецћни парови имају тенденцију да проводе више времена фокусирајући се на то где су ствари пошле наопако. Њихове мисли и разговори ће више да буду усмеребни на лоше појединости.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas