Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
неверство

ОПРОСТИТИ ПРЕВАРУ? Да или не?

Иако је за већину жена прељуба знак да је браку дошао крај, можда ипак постоји начин да се спасе веза од развода.

1596196937_Depositphotos_26417979_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Зашто партнери варају?

До преваре у браку, не долази тек тако из чиста мира. Наиме, било да је прељубник муж или пак жена, увек је разлог последица нерешених проблема који се гомилају годинама. Психолози тврде да када се неверство открије, у року од секунде руши сексуална и емотивна везаност партнера. Ипак, има и оних који кажу да, ако преварени партнер пређе преко неверства, веза често постаје боља јер тада обоје раде на побољшању односа.

Прочитајте још: Ако мушкарац ИЗБЕГАВА МАЈКУ или вас виђа упркос њеној забрани - БЕЖИТЕ ОД ЊЕГА главом без обзира!

Ко је крив за превару?

Фото: Пиxабаy

Уколико сте годинама ви или партнер незадовољни браком, а ћутите и трпите односно не решавате ништа у вези са проблемима, лако се може десити да дође до неверства. У стресним ситуацијама у браку често је трећа особа веома "пожељна" за “улаз” у везу.

Преваре су последица нерешених проблема!

Неверство је обично последица дуготрајног незадовољства због немогућности проналажења компромисних решења. Уместо да партнери потраже стручну помоћ како би пребродили брачну кризу, жене и мушкарци покушавају од љубавника да добију све оно што им недостаје у браку  разумевање, подршка, нежност, добар секс… Зато је код већине партнера превара само обична авантура која доноси новине и спасава брак од монотоније.

Прочитајте још: Како да проведете ЛЕТО СА ПАРТНЕРОМ, а да не путујете ван Србије

Да ли брак има шансу за опстанак?

Ако брачни парови на време схвате да је превара бежање од проблема и ако се потруде да уклоне своја незадовољства, тада брак има шансе за опстанак. А да би у томе успели морају бити спремни на отворен и искрен разговор о својим очекивањима. Прељубник би требало да преузме одговорност за своје понашање и да схвати шта је заправо урадио. Са друге стране изневерена особа, ако жели да јој брак опстане мора опростити партнеру. Такође ако реши да му опрости, треба да зна да после тога више нема прабацивања.

Фото: Пиxабаy
Ако сте решили да опростите после тога нема више пребацивања!

А да би се то догодило искрен разговор највише помаже. Тражите од супруга да вам одговори на сва питања како бисте што боље разумели зашто је дошло до прељубе. Пробајте да сазнате да ли је неверство било искључиво плод сексуалног нагона или је реч о афери која траје месецима где су и емоције прорадиле. Када добијте одговоре на сва питања, размислите да ли имате воље и снаге за нови почетак у вашем брак.

Прочитајте још: Миливојевић открива: Неки парови воде љубав 3 пута годишње и СРЕЋНИ СУ - ево зашто!

Ако решите да останете у браку

Ако останете у браку, а у срцу и души нисте опростили партнеру, будите сигурни да ће вам се живот претворити у ноћну мору. Имајте у виду да ће вам стално пред очима бити слика партнера како вас вара. Такође нећете му веровати ништа. Ако рецимо каже да иде да гледа фудбал са другарима, мислићете да је то само изговор да би се видео са љубавницом. Зато слободно покажите партнеру колико сте повређени, разочарани и несигурни. Немојте скривати сузе и осећања. Он мора да схвати колико вас је повредио.

Не скривајте своја осећања!

Уколико будете скривали своја осећања шаљете му погрешну поруку. Мислиће да вас превара и није толико погодила и да ни вама она није страна. Партнер би требало да осети колико патите да би схватио да то више не би требало да ради. Ако не можете сами да причате о проблемима, слободно потражите помоћ брачног саветника.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas