Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
емотивне везе

Ситуације које на први поглед изгледају као ПРАВА ЉУБАВ, али су заправо ЗНАК ЗА УЗБУНУ

Ако ваш партнер увек инсистира да зна где сте, ако се наљути ако му се не јавите када вас позове телефоном, то може да буде сигнал да је у питању особа опсесивних карактеристика личности.

1646335050_a8641999b87a378d802db359108cc4a511ec5b71.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Уколико вам на све ово још и проверава друштвене мреже и жели да вас контролише...

На почетку везе многи парови живот гледају кроз ружичасте наочаре. Када смо у неког лудо заљубљени, не можемо реално да сагледамо какав је. Тада се може десити да не видимо опасност која је пред нама. Будући да у љубави сви желимо најбоље, често нам је тешко да видимо знакове који упозоравају на то да нешто с том особом није у реду.

Знакови који кажу да није реч о правој љубави:

Константно жели да зна где сте

Нормално је да вас партнер пита где сте, да жели да зна какви су вам планови и шта радите. Ипак, уколико се он понаша као уређај за праћење то сигнализира на нездраву, опсесивну особину личности.

Прочитајте још: Четири дневне навике које могу да побољшају БРАК: Не заборавите једно друго

Ово вам можда изгледа као чин љубави, али у питању су само контрола и опсесија, далеко мање романтичне појаве.

Слање порука и позиви целог дана

Свака веза захтева комуникацију. У почетку, она је веома битна како би се партнери боље упознали.

Нормално је чак и то да у моментима заљубљености, просто не можете да се заситите једно другог. Ипак, ако се он/она наљути ако се одмах не јавите када вас зове или вам пошаље поруку или је у стању да вас непрестано зове све док не одговорите - то је знак за узбуну. Знајте да је то манипулативно понашање.

Притиска вас да причате о стварима о којима не желите

Свако има своје границе када су у питању ствари које жели да подели са другима. Ипак, ако неко инсистира и скоро да вас присиљава или чак условљава и притиска да нешто кажете, то је проблематично понашање.

Ово је један корак ближе емоционалном злостављању. Ово је изузетно токсично и неромантично понашање и свакако знак непоштовања.

Само жели да вас види

Наравно, слатко је то што он вели да вас види, што вас цени више од својих пријатеља. Особа с којом излазите требала би да упозна и ваше пријатеље и породицу. Ако она нема жељу за тим, већ само жели да буде насамо с вама добро размислите - ово може да буде сигнал да је опседнут вама. То једноставно није здраво ни нормално.

Ухођење ваших профила на друштвеним мрежама

Можда изгледа дивно што обрац́ају пажњу на ваше активности на друштвеним мрежама, али ваш партнер не треба да обраћа пажњу на објаве које вам се свиђају или које коментаришете. Исто тако, не треба да му сметају људи који коментаришу и лајкују ваше слике или текстуалне објаве.

Прочитајте још: 20 ЗНАКОВА да поред себе имате своју ДРУГУ ПОЛОВИНУ

Највероватније су у питању несигурност и љубомора, али могу да буду у питању и знакови посесивности. Никако не пристајте на његов захтев да чита ваше дописивање са пријатељима или члановима породице.

Моли вас за другу шансу

У неком тренутку "жртва" ће приметити сопствене токсичне особине и понашање. Тада ће вас највероватније окривити за то, јер сте му наводно дали повода, а онда ће се окренути на другу страну и почети да тражи опроштај.

Будите опрезни са оваквим људима. Слобода говоре, личног изражавања, приватност су само ваша ствар. Не смеју бити угрожена ничијим понашањем. Ако је то случај код вас знајте да је време да размислите о томе да ли је ваш однос заиста заснован на љубави.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas