Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Стручњаци кажу да једно питање открива ПРОБЛЕМЕ у браку или вези: Какву емоцију би изазвало код вас?

Терапеути истичу да би међу партнерима све могло да се реши уколико постоји та "златна нит".

1647960943_weddings-g55e60b027_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Ако се искључи прељуба као разлог за развод, највећи број брачних парова има несугласице око новца или деце. Финансије могу бити камен спотицања још од периода док се забављају, било зато што различито зарађују или се споре око начина на који се новац троши.

Деца доносе огромну радост, али како једном од родитеља постану једини приоритет, други се осећа одбачено и запостављено. Принципи васпитања су, такође, понекад разлог за трзавице. Ако је један родитељ попустљивији, деца тиме умеју да манипулишу, а раздор између тате и маме бива све дубљи.

Прочитајте још: Шест проблема који могу озбиљно да наруше везу и брак: Није само превара

Међутим, терапеути кажу да се сви ови проблеми могу превазићи радом на брачним односима под условом да међу партнерима није потпуно прекинута она танка "златна нит" која их држи у љубави. Да би ово открили, постављају малу "замку" током разговора следећим питањем - "како сте се вас двоје упознали".

Обично се ово питање сматра пуким упознавањем, али стручњаци прате реакције мужа и жене док одговарају, као и преовлађујући тон њихових описа. Ако се и једно и друго сећају упознавања са симпатијама, то је добар знак.

А ако причају негативним тоном и својим првобитним утисцима додају критичке коментаре, сигурно је раздор већ дубок. Такве су, примера ради, реченице: "Било је то тако слатко у почетку, али ипак је то била глума" или "Лепо смо се проводили, али и трошили доста пара као и данас".

Прочитајте још: Да ли се проналазите у њима? Ово су НАЈБИЗАРНИЈИ разлози за развод

Нарочито је ситуација критична ако један од партнера користи изразе као "никад" или "увек", на пример, у реченицама: "Никад није био романтичан" или "Увек је била својеглава". Хронична негативност према било коме, а поготово према партнеру, доводи до редовних разочарења а на крају и развода. Ако стварно мислите да ваш партнер "никад" не ради нешто што ви желите и "увек" ради ствари које не волите, време је да се запитате да ли уопште желите такву везу.

Ако, пак, није тако, онда се што пре обратите стручњаку који ће вам помоћи да сагледате реалистично свој брак и спасете везу уколико вам је до ње стало.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas