Oglas
· · Komentari: 0

Stručnjaci kažu da jedno pitanje otkriva PROBLEME u braku ili vezi: Kakvu emociju bi izazvalo kod vas?

Terapeuti ističu da bi među partnerima sve moglo da se reši ukoliko postoji ta "zlatna nit".

1647960943_weddings-g55e60b027_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Ako se isključi preljuba kao razlog za razvod, najveći broj bračnih parova ima nesuglasice oko novca ili dece. Finansije mogu biti kamen spoticanja još od perioda dok se zabavljaju, bilo zato što različito zarađuju ili se spore oko načina na koji se novac troši.

Deca donose ogromnu radost, ali kako jednom od roditelja postanu jedini prioritet, drugi se oseća odbačeno i zapostavljeno. Principi vaspitanja su, takođe, ponekad razlog za trzavice. Ako je jedan roditelj popustljiviji, deca time umeju da manipulišu, a razdor između tate i mame biva sve dublji.

Pročitajte još: Šest problema koji mogu ozbiljno da naruše vezu i brak: Nije samo prevara

Međutim, terapeuti kažu da se svi ovi problemi mogu prevazići radom na bračnim odnosima pod uslovom da među partnerima nije potpuno prekinuta ona tanka "zlatna nit" koja ih drži u ljubavi. Da bi ovo otkrili, postavljaju malu "zamku" tokom razgovora sledećim pitanjem - "kako ste se vas dvoje upoznali".

Obično se ovo pitanje smatra pukim upoznavanjem, ali stručnjaci prate reakcije muža i žene dok odgovaraju, kao i preovlađujući ton njihovih opisa. Ako se i jedno i drugo sećaju upoznavanja sa simpatijama, to je dobar znak.

A ako pričaju negativnim tonom i svojim prvobitnim utiscima dodaju kritičke komentare, sigurno je razdor već dubok. Takve su, primera radi, rečenice: "Bilo je to tako slatko u početku, ali ipak je to bila gluma" ili "Lepo smo se provodili, ali i trošili dosta para kao i danas".

Pročitajte još: Da li se pronalazite u njima? Ovo su NAJBIZARNIJI razlozi za razvod

Naročito je situacija kritična ako jedan od partnera koristi izraze kao "nikad" ili "uvek", na primer, u rečenicama: "Nikad nije bio romantičan" ili "Uvek je bila svojeglava". Hronična negativnost prema bilo kome, a pogotovo prema partneru, dovodi do redovnih razočarenja a na kraju i razvoda. Ako stvarno mislite da vaš partner "nikad" ne radi nešto što vi želite i "uvek" radi stvari koje ne volite, vreme je da se zapitate da li uopšte želite takvu vezu.

Ako, pak, nije tako, onda se što pre obratite stručnjaku koji će vam pomoći da sagledate realistično svoj brak i spasete vezu ukoliko vam je do nje stalo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas