Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СТРУЧЊАЦИ ОТКРИВАЈУ зашто су канцеларијске романсе ДОБРА ИДЕЈА и резултирају дуготрајном љубављу

Две трећине нас имало је неку врсту романтичне везе са колегом, док ће 31 одсто оних који почну да се забављају на послу удати за свог партнера, открила је студије једног веб сајта за запошљавање.

1645004396_people-g87cca13f9_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Упркос растућој популарности апликација за састанке, парови који се повезују на послу и даље ће највероватније опстати. Проводимо више времена - обично 40 сати недељно - са својим колегама него са било ким другим у нашем животу. Само због тога постоји већа вероватноћа да ћемо се заљубити у наше колеге. То је део ефекта пуког излагања, склоности да се нешто више допада, што дуже проводимо са тим.

Неке компаније, укључујући Фејсбук, наводе да колегу можете позвати на састанак само једном

Једно истраживање је чак показало да када се људима покажу слике супротног пола, већа је вероватноћа да ће више волети оне са којима су имали више контакта лицем у лице.

Супротности се не привлаче

Стара изрека да се супротности привлаче није тачна – важне су сличности. Студије о хомофилији - љубави према истоветности - откриле су да је већа вероватноћа да ће људи успоставити пријатељства и односе са онима који живе у близини, или имају сличан ниво образовања или вредности. Већа је вероватноћа да ће све горе наведено бити на месту ако сте већ ангажовани да радите за исту компанију. Адвокат који је постао терапеут Енмари Карваљо, из Манчестера, удала се за Адама пре девет година након што су се упознали док су заједно радили у елитној правној фирми.

Прочитајте још: 12 ТРАГОВА ПРЕВАРЕ КОЈЕ ЖЕНЕ ЧЕСТО НЕ ВИДЕ: Толико су суптилни, да ћете често помислити да претерујете

Енмари, 41, каже: „На много начина, процес запошљавања у вашој компанији је можда урадио много посла за вас јер је вероватно да сте обоје били ангажовани на основу вашег сличног образовања и животних циљева.”

Комуницирате без речи

Вероватније је да ће романсе на радном месту потрајати јер боље разумете посао једни других, верује Енмари. Она каже: „Свака професија има своју врсту неизговореног језика и културе. На пример, мој супруг Адам и ја смо тренирали и радили у једној од најбољих фирми у Лондону, тако да смо делили јаку радну етику која је помогла јер постоји разумевање када треба да радите дуго."

Фото: Пиксабеј

Она такође каже да ћете вероватно некога боље познавати ако радите са њим него ако сте се упознали преко апликације за састанке или једнократног догађаја. Она каже: „Ако излазите преко интернета, можда ћете имати прилично чврсту идеју о томе који је ваш тип, док ако упознате некога на послу, постоји више шансе да развијете привлачност засновану на више од само изгледа јер сте радили са њима и упознали их на радном месту. Ако сте се такође виђали у најбољем и најгорем издању, а ипак одлучите да уђете у везу, онда имате више од чврсте основе."

Није све у сексу

Вероватно ће постојати више међусобног поштовања ако сте свог партнера срели у канцеларији, каже психосексуални терапеут Лохани Нор. „Мање је вероватно да ћете их посматрати искључиво као сексуална бића, у односу на ситуацију ако сте их тек упознали на сајту за упознавање“, каже Лохани, ауторка аудио водича 12 корака до сексуалне везе.

Прочитајте још: ОКАЧИЛА ОГЛАС НА БАНДЕРУ: Милица (25) решила да нађе дечка, има само НЕКОЛИКО УСЛОВА (ФОТО)

„Такође је већа вероватноћа да ћете разумети захтеве за њиховим временом и притисак који је укључен и мање је вероватно да ћете се осећати одбаченим ако ваш партнер мора јако да ради или касно дође кући."

Можда ћете чак моћи да унесете још неколико вештина комуникације и преговарања за одрасле из сале за састанке у спаваћу собу, каже терапеут Рејчел Вора. Она објашњава: „Тешки разговори на радном месту могу бити сјајна пракса за приступ конфликту у личним односима. Друге вештине које можете да користите како у вези, тако и на послу, укључују ефикасну комуникацију и способност компромиса."

Чак и само могућност да проведете више времена заједно може помоћи да се ваша веза успостави.

„Како једну трећину свог живота проводимо на послу, ако имамо партнера са којим то можемо да поделимо, већа је шанса да ће веза опстати."

Наравно, постоје и замке за романсе са посла.

Ваше колеге могу имати помешана осећања, сигурно ћете бити мета оговарања и ако је ваша веза са неким млађим или старијим, можда постоји забринутост због фаворизовања. Такође, сваки трећи запослени сматра да раскид са колегом лоше утиче на радне односе, показало је истраживање фирме за запошљавање. Сваки седми би напустио посао ако би се романса завршила.

Играјте по правилима

Забринутост због узнемиравања на послу такође је навела неке компаније да траже од запослених да кажу својим кадровским одељењима да ли су у вези дуже од два месеца. Неке компаније, укључујући Фацебоок, наводе да колегу можете позвати на састанак само једном. Ако кажу не, или не дају јасан одговор, не можете поново питати. 

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas