· · Komentari: 0

Tri POKAZATELJA da je vreme da odete: Treba da znate kada je vaša veza osuđena propast

Ako prepoznajete sebe u nekoj od ovih situacija, vreme je da krenete svojim putem

1671624249_Foto-Shutterstock-raskid.jpg
Foto: Shutterstok

U početku je vaša veza bila tako sjajna, uživali ste da provodite vreme zajedno, ali sada su se stvari promenile… Možda se pitate da li je gotovo ili se premišljate se da li da napravite pauzu ili ne? Iako je strašno razmišljati o kraju veze, važno je znati i kada treba da se prestane sa forsiranjem odnosa ako on ne nefunkcioniše. Ostati sa nekim sa kim više niste zadovoljni na kraju donosi više štete nego koristi, posebno kada su prisutni znaci ponašanja koje nije zdravo. Iako sve veze imaju svoje uspone i padove, postoje trenuci kada je odustajanje od njih najbolje rešenje. Zaista ne postoji formula ili nauka za savršenu vezu, ali ako prepoznate sebe u bilo kojoj od ovih situacija, realnost bi mogla da bude da vaša veza treba da se završi – zbog razuma svih uključenih strana.

Radije ne biste provodili vreme sa svojim partnerom

Zdravo je imati društveni život van vaše veze. Ali kada počnete da se osećate kao da biste radije radili bilo šta osim da se družite sa svojim partnerom, vreme je da odlučite da li ste i dalje zainteresovani da ostanete sa ovom osobom. Vaš instinkt da izbegavate partnera može biti posledica nezdrave situacije, i ako jeste, najverovatnije je vreme da prekinete vezu.

Pročitajte još: Udavala se četiri puta: U 18. godini je rodila prvo dete, a ljubav i sreću je tek pronašla kraj njega

Odnos toplo – hladno

Kada je vaš partner jedan sekund topao i voli, a sledećeg vas ignoriše, osećate se kao da ste list na vetru, prepušteni sebi. Ova vrsta „napred-nazad” dinamike odnosa može da učini da se osećate nesigurno, zbunjeno ili frustrirano. To je oblik vršenja emocionalne i fizičke kontrole nad partnerom koji može da učini da se druga osoba oseća nemoćno ili ludo. Biti u vezi sa nekim bi trebalo da učini da se osećate sigurno i voljeno. Ako to ne učinite, vreme je da pakujete kofere.

Neko od vas vara, i ne samo u krevetu

Varanje se obično definiše kao seksualni čin. Ali postoje mnoge druge vrste varanja koje mogu biti štetne za vezu. Kako “One Love portal” objašnjava, postoje emocionalno, sajber ili tekstualno varanje. Bilo koja od ovih vrsta neprekidnog varanja je neprihvatljiva. Ako doživite ili praktikujete bilo koju od ovih izdaja, to je definitivan razlog za raskid sa vašim partnerom.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.