Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДУДЛПУДЛА

Да ли сте чули за ДУДЛ- РАСЕ? Представљамо вам нове расе паса којима је заједничка једна- ПУДЛА!

Добијени укрштањем две расе, неодољиво подсећају на плишаног меду. Погледајте о којој раси је реч!

1668085119_shutterstock_1044373882-Dudl-pudl.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Неке ствари просто иду заједно као: дан и ноћ, црно и бело, нокат и прст. Људи и љубимци. 
Са два расна родитеља и јаком лозом са обе стране, пудле и дудл-пси нису изузетак. Људи их просто обожавају!

Фото: Схуттерстоцк


Дудл-расе су хибридне расе настале укрштањем, погађате: пудли, различитих величина и других раса. Овом приликом, свака врста доприноси неком својом карактеристиком изгледу дудл-пса, као и карактеру. Тако постоје: лабрадудл, голденудудл, јоркидудл,шепадудл, бернардудл и још пуно других.

Прочитајте још: Најмирније расе паса: Са њима је живот у кући идила

Обзиром да се и пудла и златни ретривер рангирају као топ 5 наинтелигентнијих раса паса, овај микс резултира расом која се лако истренира, и која жели да удовољи власнику. Пријатељска природа наслеђена је од ретривера, те тако спадају у одличан одабир расе за породичан живот.
Лабрадудл је раса која се издваја својим карактеристикама. Ове куце могу да буду корисни 'помоћни пси', а  такође њихова длака не узрокује алергијске тегобе.

Фото: Схуттерстоцк

Бернадудл, може живети чак 18 година! Потомак је планинског пса, бернардинца, чији је животни век око 7 година, а посебно је добар са децом.
Шепапудл, једни су од највећих из дудл фамилије, јер се добијају укрштањем са шарпланицем. Веома су енергични и  умиљати, али су им потребне дуге шетње и доста пажње како би били срећни.

Прочитајте још: Са псом на повоцу у борбу против криминала: Да ли сте знали зашто је све корисно имати пса?

Генерално узевши, дудл расе паса јако су друштвене, те их други пси брзо прихватају. Као штенци, са својим меким, коврџавим крзном и ситним очима, неодољиво подсећају на плишане меде, па су између осталог, и из тог разлога у последње време чест одабир за кућног љубимца. 

 

                                Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas