Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Храна за људе коју може да једе и пас: Када му ово дате не морате да се бринете

Многи власници паса се питају да ли свом крзненом пријатељу могу да дају храну коју и сами једу

1701437242_shutterstock_2310375687.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

На тржишту данас постоји специјализована храна за псе. Многи људи купују готову храну, али постоје намирнице које слободно можете дати вашем псу.

Месо за више енергије

Пси треба да једу месо због протеина који им дају енергију. Месо попут пилетине, свињетине или говедине садржи доста протеина, није масно, садржи витамине и амино киселине које су потребне да стимулишу метаболизам пса.

Лосос и туна за сјајну длаку и здрав имуни систем

Масне рибе као што су лосос и туна су одлични извори омега-3 масних киселина, што је одлично за њихову длаку, мозак и имуни систем.

Овас за боље варење

Одличан извор влакна које побољшава пробаву и чини да се пас осећа пријатно. Овас се препоручује за старије псе.

Першун за свеж дах

Неколико кашичица исецканог свежег першуна додајте храни вашег пса. Иако побољшава дах, такође је богат извор калцијума и калијума.

Грашак

Калијум је важан минерал за опште здравље паса, као и људи. Грашак обилује фосфором и витамином Б. Једноставно додајте шаку грашка у чинију вашег пса.

Шаргарепа

Сјајна храна за вашег пса, јер је добар извор витамина. Шаргарепа је такође тврда што је чини идеалном намирнцом за зубе вашег пса.

Јогурт и сир

Млечни производи су идеалан извор калцијума, и поред тога што су одлични за кости и зубе, јогурт и кефир имају пробиотска својства. Само будите пажљиви и избегавајте оне са воц́ем и заслађивачима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas