Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАО ПАС И МАЧКА: Ево шта да урадите ако однос ваших кућних љубимаца постане НЕПОДНОШЉИВ

Мачке постају застрашујућа чудовишта када су сатеране у ћошак

1705585569_GHNZ.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Неки пси показују изразити страх према мачкама, без обзира на то да ли заједно живе у дому или се напољу случајно сретну. Разлози због којих пси зазиру од мачака су бројни, али је најчешћи узрок негативно искуство са мачком.

Иако страх пса понекад изгледа смешно, њему није нимало до шале, чак доживљава велики стрес. Ако код куће имате пса који "цвика" од мачке, покушајте да решите овај проблем њиховим преваспитавањем. односно социјализацијом.

Пси се плаше мачака: иако су мање, оне су веома опасне када су сатеране у ћошак. С друге стране, псу ће се у сећање урезати напад мачке који је доживео у прошлости, па ће пас кога је мачка огребала или угризла развити природан страх од свих мачака, пише Тхефацтуалдогго.

Разлози због којих пас може да развије страх од мачке

Мачке постају застрашујућа чудовишта када су сатеране у ћошак! Ако пас напољу угледа мачку, он ће без размишљања појурити за њом: у псу се покреће нагон за јурњавом плена и он ће покушавати да ухвати мачку.

Мачка ће се уплашити и побећи од пса, покушавајући да се попне на најближе дрво. Међутим, развој догађаја може бити сасвим другачији уколико су пас и мачка у кући. Ако се мачка осети сатераном у ћошак и не може да побегне од пса, постаће веома агресивна: она ће искривити леђа, гласно шиштати и млатити шапама са истуреним канџама у знак упозорења.

Већини паса ово ће бити довољно за повлачење, јер ће им инстинкт казати да је паметније да се повуку из овакве ситуације. Мачка гурнута у безизлазну ситуацију постаје веома опасна, а то и јесте један од главних разлога псећег страха.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas