Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Љубимац и чист и мирисан дом су КОМПАТИБИЛНИ! Ево како да то постигнете

Не одустајте од својих крзнених љубимаца ако се бринете за хигијену свог дома

1666552547_dachshund-g12b8e99c1_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Колико дуго сте сањали да имате штене за себе или дете, али сте напустили ову идеју, плашећи се да ће он нанети непоправљиву штету вашем дому?  Довољно је само неколико мера предострожности да ваш дом буде чист како не бисте пропустили бескрајну љубав коју вам само љубимац може пружити!

Прочитајте још: Занимљиве чињенице о псима које зна мали број људи: Ово је најређа врста

Учење ваших животиња од малих ногу је од суштинског значаја за одржавање интегритета вашег дома. Ако не желите да животиња легне на кауч, приђе одређеном комаду намештаја или уђе у „забрањену“ просторију, потребно је да обучите штенце чим уђу у ваш дом. Оштро и чврсто „не“ благо повишеним тоном довољно је да вашем љубимцу дате до знања да не одобравамо његово понашање.

Хигијена и лоши мириси

Да бисте избегли непријатне мирисе у свом дому, не само да морате да обављате рутинско чишћење, већ и да посветите изузетну пажњу хигијени вашег љубимца. Што се тиче мачака, ово питање је много лакше решити, јер се мачке перу и врло често не излазе из куће.

Прочитајте још: Истраживања дала одговор: Које су најдуговечније расе паса, а које живе најкраће?

Једини проблем може бити кутија за мачке; препоручљиво је ставити у купатило и користити пунило које спречава ширење непријатних мириса. За псе се препоручује честа неговање коришћењем специјалног сувог шампона за псе и, што је најважније, темељно прање шапа након повратка из шетње.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas