Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најдудговечније расе паса: Биће ваши верни пријатељи дуги низ година

На животни век паса утиче више фактора

1690880373_shutterstock_1910337619.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

За власника паса нема ништа горе него када изгубе свог верног друга. Постоје расе паса које живе краће или дуже, у зависности од бројних фактора.

Животни век паса варира у зависности од неге, исхране, генетике, али и величину расе. Међутим, постоје неке расе паса које имају тенденцију да живе дуже од других.

Ево неколико раса паса које су познате по релативно дугом животном веку:

Чивава

Ово је мала раса паса која често живи дуго, често до 15-20 година. Иако су малене величине, чиваве су храбре, заштитничке и верни пси. Имају живахан темперамент и обично су одани својим власницима.

Џек расел теријер

Овај живахни теријер често живи од 13 до 16 година. Ово су интелигентни и енергични пси који су често врло послушни. Воле игру и активности на отвореном.

Минијатурни шнауцери

Могу да живе између 12 и 15 година. Шнауцери су паметни, свестрани и лако се обучавају. Такође, имају мало алергена у својој длаци, па су често добри избор за особе које су алергичне на псе.

Тој пудла

Такође су познати по дугом животном веку, често до 12-15 година. Тој пудле су дружељубиве, веселе и брзо учене. Имају нежну природу и често се добро слажу с децом и другим кућним љубимцима.

Пудла

Стандардне пудле могу да живе од 10 до 15 година, док минијатурне и патуљасте пудле често живе још дуже. Пудле су изузетно интелигентне, па су често сјајни ученици и лако се обучавају. Такође, имају лепу, непролазну длаку која их чини популарним избором за изложбе паса.

Аустралијски овчар

Ова средње велика раса често живи од 12 до 15 година. Ови пси су веома посвећени и воле да имају задатак. Познати су по својој способности чувања стада, али такође су одани и заштитнички настројени према својим власницима.

Дугодлака чивава

Ова варијанта чиваве такође има дугу животну доб, обично од 15 до 20 година. Слично као и краткодлаке чиваве, и ова варијанта је храбра и привржена својој породици. Такође, дугодлаки чивава често има изузетно меку и свиленкасту длаку.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas