Oglas
· · Komentari: 0

Najdudgovečnije rase pasa: Biće vaši verni prijatelji dugi niz godina

Na životni vek pasa utiče više faktora

1690880373_shutterstock_1910337619.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Za vlasnika pasa nema ništa gore nego kada izgube svog vernog druga. Postoje rase pasa koje žive kraće ili duže, u zavisnosti od brojnih faktora.

Životni vek pasa varira u zavisnosti od nege, ishrane, genetike, ali i veličinu rase. Međutim, postoje neke rase pasa koje imaju tendenciju da žive duže od drugih.

Evo nekoliko rasa pasa koje su poznate po relativno dugom životnom veku:

Čivava

Ovo je mala rasa pasa koja često živi dugo, često do 15-20 godina. Iako su malene veličine, čivave su hrabre, zaštitničke i verni psi. Imaju živahan temperament i obično su odani svojim vlasnicima.

Džek rasel terijer

Ovaj živahni terijer često živi od 13 do 16 godina. Ovo su inteligentni i energični psi koji su često vrlo poslušni. Vole igru i aktivnosti na otvorenom.

Minijaturni šnauceri

Mogu da žive između 12 i 15 godina. Šnauceri su pametni, svestrani i lako se obučavaju. Takođe, imaju malo alergena u svojoj dlaci, pa su često dobri izbor za osobe koje su alergične na pse.

Toj pudla

Takođe su poznati po dugom životnom veku, često do 12-15 godina. Toj pudle su druželjubive, vesele i brzo učene. Imaju nežnu prirodu i često se dobro slažu s decom i drugim kućnim ljubimcima.

Pudla

Standardne pudle mogu da žive od 10 do 15 godina, dok minijaturne i patuljaste pudle često žive još duže. Pudle su izuzetno inteligentne, pa su često sjajni učenici i lako se obučavaju. Takođe, imaju lepu, neprolaznu dlaku koja ih čini popularnim izborom za izložbe pasa.

Australijski ovčar

Ova srednje velika rasa često živi od 12 do 15 godina. Ovi psi su veoma posvećeni i vole da imaju zadatak. Poznati su po svojoj sposobnosti čuvanja stada, ali takođe su odani i zaštitnički nastrojeni prema svojim vlasnicima.

Dugodlaka čivava

Ova varijanta čivave takođe ima dugu životnu dob, obično od 15 do 20 godina. Slično kao i kratkodlake čivave, i ova varijanta je hrabra i privržena svojoj porodici. Takođe, dugodlaki čivava često ima izuzetno meku i svilenkastu dlaku.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas