Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДОБРИЦЕ

Ове расе паса скоро никада НЕ ЛАЈУ: Мир и тишина са њима су загарантовани (ФОТО)

Као и људи, сви пси имају своје посебне личности, а неки су једноставно опуштенији од других. Али раса пса такође вам може рећи много о проблемима са којима бисте се могли суочити пре него што преузмете радосни задатак да их доведете у њихов нови дом.

1638265596_shutterstock_316573343.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Коргији су, на пример, узгајани за чување оваца и говеда, и одлични су пси чувари, па им је лајање у крви. Француски булдози су, међутим, узгајани као пси за пратњу, и стога су много више задовољни тиме што вам једноставно седе у крилу и пружају вам тиху наклоност.

Иако се лајање сигурно може кориговати одговарајућом обуком, ако живите у стану и бринете се да ћете добити притужбе од комшија, можда би било вредно размислити о раси пса која не осећа примарни порив да покаже своје присуство. Дакле, читајте даље да бисте сазнали о расама паса које су познате по томе што лајање своде на минимум.

Басењи

Раса, која је настала као ловачки пас у Централној Африци, позната је и као "пас који не лаје", јер емитују звук сличан јодлу (који се обично назива "бароо") уместо традиционалног лајања.

Прочитајте још: 5 МИНИЈАТУРНИХ РАСА ПАСА које су идеалне за ваш дом и децу (ФОТО)

Хрт

Верује се да хртови потичу још из старог Египта, а њихово тихо, повучено држање учинило их је омиљеним међу аристократијом кроз историју. Иако их њихова јединствена грађа чини одличним у тркама, такође им није потребно више од умерене количине вежбе, јер су узгајани за спринт, а не за издржљивост.

Тулеарски пас

Названи по граду Тулеар на Мадагаскару, познати су по крзну налик памуку које их чини да личе на плишане животиње, ови разиграни пси "за крило" познати су по томе што су веома тихи.

Шар пеј

Шар пеј је настао као пас чувар у Кини, и стога је веома одан својим људима, али страхује од странаца. Због своје племените лозе, шар пеј обично лаје само да би упозорио на присутност стварне, непосредне опасности.

Булдог

Булдози су у суштини национални симбол Британије и често су их поредили са Винстоном Черчилом у Другом светском рату захваљујући њиховој одважности и одлучности.

Бернски планински пас

Пошто су узгајани као радни пси на фармама у швајцарским Алпима, ови нежни дивови више воле да се склупчају код ваших ногу поред ватре него да изазивају гужву у трчању паса. С обзиром на то, они нису баш погодни за станове, јер су у срцу пси за отворене просторе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas