Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОВЕЗАНОСТ

Ових 10 раса паса имају НАЈЈАЧИ ЗАШТИТНИЧКИ ИНСТИНКТ према свом власнику

Веза између човека и пса је посебна, а оданост и верност су главне особине.

1609332984_Depositphotos_67102141_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Сваком псу, било чистокрвном или мешанцу, његов власник је читав свет и човек треба да му ту љубав максимално врати. 

Неке расе су посебно заштитнички настројене, а сазнајте којих је то 10 раса паса чији су припадници спремни уда чине све за своје власнике.

1. Акита

Акита је изузетно одана и чврсто се веже уз власника, а уз то и врло интелигентна. 

Ова раса позната је и по свом изразито заштитничком понашању и према својим власницима и према свом дому и врло је опрезна према странцима. 

Прочитајте још: Зашто је важно да пса помазите пре напуштања куће: Ево колико ће њему то значити!

Уколико у свој дом често примате госте, добро размислите да ли је Акита прави пас за вас.

2. Напуљски мастиф 

Фото: Депозит

Овај величанствени пас славан је по својој неустрашивости, а познате су и приче о напуљским мастифима који су били спремни да дају властити живот како би спасили свога власника. Сукобиће се и с медведима, биковима и јагуарима ако је потребно при чему их штити њихова врло опуштена кожа која им помаже да избегну повреде.

Напуљског мастифа док је још штене јако је важно социјализовати с децом, одраслима и другим животињама јер према странцима могу да буду агресивни. 

Ова раса препоручује се само искусним власницима паса јер њени припадници могу бити доминантни и тврдоглави.

3. Чау чау

Раса потиче из Кине где је узгојена за скупљање и чување стада, лов и вучу. 

Због њиховог преслатког изгледа многи их успоређују с медведићима, али иза те медене појаве крије се пас ког треба пажљиво одгајати како би се избегао било какав облик агресивности. 

Чау чау се обично веже уз једног или два члана породице, а с обзиром на то да није изразито енергичан, одличан је кућни љубимац за стан и довољне су му краће шетње.

Прочитајте још: Погледајте булдога који жели да спасе Леонарда ДиКаприја (ВИДЕО)

4. Ротвајлер

Фото: Депозит

Раса узгојена у Римском царству за чување и заштиту стоке. Док су окружени својом породицом, ротвајлери су склони луцкастом понашању, али у друштву странаца биће на опрезу и заштитнички настројени. Рана социјализација и дресура потребни су како ротвајлер не би постао агресиван. 

Свако ко има ротвајлера или жели да га набави, мора да има на уму да је то врло интелигентан, радни пас којем је потребно пуно кретања и менталне стимулације. 

5. Бордошка дога

Још једна раса са изразито заштитничким инстинктом према свом власнику која је за њега спремна да рескира властити живот. Бордошка дога је врло интелигентан пас који ће пуно добити ако се дресира и социјализује од најранијег узраста и диван је кућни љубимац који обожава своју породицу. 

Прочитајте још: ДОКАЗАНО: Ево да ли пси могу да комуницирају са људима?

6. Доберман

Према краљу елеганције међу псима многи осећају страхопоштовање, али реч је заправо о врло приврженом псу који обожава да буде у близини свог власника и воли да осети његов додир и да се мази. 

Добермани делују озбиљно и оштро, али заправо знају да буду итекако луцкасти.

Према странцима су пак често резервирани и способни су да осете да ли је нека особа опасна. 

Ако осете опасност, у неколико секунди ће се из луцкастог пса претворити у заштитника и неће оклевати да учине све како би заштитили свог власника.

7. Немачки овчар 

Најпознатији полицијски и војни пси, немачким овчарима у генима је да штите своју породицу. 

Фото: Депозит

Правилан тренинг и социјализација врло су важни за немачког овчара јер у супротном може постати врло агресиван. Немачки овчар не воли да ленчари и најсрећнији је када је у покрету и када може да потроши силну енергију коју има. 

Ако му се то не пружи, наћи ће разбибригу копајући по смећу, жвакаће намештај или направити неку другу штету.

Прочитајте још: Како бисте раговали када бисте угледали оваквог продавца на трафици? (ВИДЕО)

8. Пиринејски планински пас

Узгојен за живот са стадима оваца и да их штити од предатора, пиринејски планински пас је пријатељски расположен и добар према свима док не осети опасност. Чим нањуши опасност овај диван горостас почеће да лаје и, ако буде потребе, биће спреман да покаже агресивност.

Његова дуга, густа длака захтева редовно четкање и уређивање како се не би запетљала. 

Одлични су кућни љубимци, али треба их правилно тренирати и социјализовати јер су склони дугом и гласном лајању.

9. Белгијски овчар Малиноис

Експлозија енергије – тако се најбоље може описати белгијски овчар Малиноис. 

Уколико немате времена сваки дан да посветите неколико сати тренирању и истрчавању пса, онда ова раса није најбољи избор за вас.

Важно је нагласити и да свако ко жели белгијског овчара Малиноиса мора да буде искусан власник паса.

Припадници ове расе имају изразито јаки заштитнички инстинкт и без чврстог вођства и дресуре могу да постану врло агресивни и озбиљно да повреде и друге кућне љубимце и људе. 

Овом снажном и интелигентном псу потребно је пуно физичке активности и менталне стимулације.

Прочитајте још: Колико је активности ПОТРЕБНО ЉУБИМЦУ: Једна раса ПАСА се брзо умори, а друга НЕ СМЕ дуго да ТРЧИ

10. Булдог

Фото: Депозит

Узгојен је да штити поседе што значи да је врло опрезан када је реч о непознатим људима, док ће према својој породици увек бити пун љубави. Булдога је важно почети тренирати док је још штене јер када одрасте може бити врло незгодно носити се с њим, нарочито због његове величине.

Булдози су тихи пси и ретко када лају, па када чујете да ваш љубимац лаје, обратите пажњу на то јер врло вероватно жели да вас на нешто упозори.

Колико је заштитнички настројен, говори чињеница да је спреман да жртвује властити живот како би заштитио свог власника и дом. Овај поуздани чувар има и врло нежну страну и обожава да се мази.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas