Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПЕТ разлога због којих МАЧКА гледа директно у вас

Често вам буде непријатно када вас гледа директно у очи

1661592709_macke.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Већина мачака нису бучне као пси и не оглашавају звуком своја осећања. Оне понашањем и најчешће погледом јављају како се осећају и шта им је поребно. Ево "речника" њиховог погледа.

Прочитајте још: НОВО ОТКРИЋЕ: Када се вратите кући обавезно погледајте свом псу у ОЧИ, оно што ћете видети ће вам растопити срце

1. Гладне су

Када мачка непрестано гледа у власника значи да јој нешто треба. Најчешће очекују да се човек сам сети да је гладна, па га посматрају дугим погледом да би схватио шта је заборавио. Уколико поглед "не упали" ускоро ће почети да се шетају око кухиње и места где је њен тањирић. Следећи корак је мјаукање, прво тихо, па све гласније. Чим се маца наједе њен поглед ће поново да - одлута.

2. Не осећа се добро

Мачке не знају да говоре, а ни да покажу када их нешто боли. Гледајући директно у очи свог власника она очекује помоћ. Ово посебно важи за поглед са полуспуштеним капцима. Уколико уз нетремице посматрање приметите да мачка није активна, да највећи део дана безвољно лежи - јасно је да мора код ветеринара.

3. Уплашена је

Очи су јој широм отворене, седи и бетремице гледа у човека. Она нешто очекује. Она нешто чује и узнемирена је. Уколико мрда врхом репа проверите заједно са њом шта није у реду. Тачније, она очекује да устанете и са њом прошетате до врата и прозора.

4. Заинтересована је

Неко је дошао у кућу и мачка гледа у госта. Радите нешто ново и њу занима шта је то. Донели сте нову ствар у кућу и она хоће да утврди чему то служи. Пустите је да сама процени ситуацију, помирише је и смириће се.

Прочитајте још: Кучићи имају једну веома чудну навику: Ево која је у питању и како да га одвикнете од ње

5. Воли  вас

По цео дан гледа у вас, хода за вама, легне на ваш лап топ или новине, гура се у крило... Ово је потпуно нормално понашање мачке која воли свог газду. Уколико мачка не гледа свог власника и не "лепи" се за њега - она га не воли!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas