Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Постају несташни када им је досадно: Ево зашто је играње са љубимцем јако важно

Разлоуи зашто је битно играти се са љубимцем

1660470641_pexels-josh-sorenson-1739093.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Сваки савестан власник пса зна колико су важни његова правилна исхрана, нега и обука.

Међутим, оно чему многи можда не посвећују пажњу, а од изузетне је важности је заправо игра. Осим очигледне забаве, време поведено у игри обезбеђује изградњу извесних вештина вашем псу и од суштинске је важности за ваше повезивање.

Гледање пса како јури за баченим штапом или лоптом је врло занимљиво, али оно што можда нисте знали је да је игра главни фактор који доприноси псећем благостању. У нашој галерији вам откривамо зашто је играње са љубимцем толико важно.

ИГРА ПОБОЉШАВА ПОНАШАЊЕ И ВЕЗИВАЊЕ

Пси често имају обичај да постану несташни када им је досадно. У том погледу важно је посветити им пажњу, односно направити распоред у дану који укључује игру. Доказано је да пси најбоље функционишу када се држе распореда, јер им то знатно смањује стрес. Када дође време за игру, потрудите се да пас буде ваш приоритет. Ви ћете тада постати њихов извор забаве и срећних сећања, што ће утицати позитивно на псеће понашање и олакшати вам везивање.

Прочитајте још: ПСИ могу да препознају или потврде најтеже болести код ЉУДИ? Научници увелико истражују овај феномен

ИГРАЧКЕ ПОСТИЧУ МАШТУ, АЛИ ИХ ЈЕ ПОТРЕБНО РОТИРАТИ

Послужите се старим триком који функционише и код деце. Једноставно можете обновити интересовање вашег љубимца за његове играчке тако што ћете их поделити на две гомиле и ротирати с времена на време. Такође, можете сакрити по кући пар његових омиљених играчака и подстаћи свог љубимца да их тражи. Псеће играчке су одличан начин да пас вежба своје вештине хватања, али и довољно нежне игре са вама са као власником.

Фото: Пеxелс

ИГРЕ ЛОВА НА ХРАНУ ЗАХТЕВАЈУ ОД ВАШЕГ ПСА ДА СЕ МАЛО ПОТРУДИ

Док лежи на вашем кревету и изгледа тако умиљато, ваш пас не делује као ловац и неко ко би могао да себи обезбеди храну у дивљини на тај начин. Међутим, ако га наведете да мора да „ради“ да би добио храну, претворићете једноставан оброк у менталну стимулацију. Псеће простирке са џеповима у којима могу да се сакрију грануле су идеалне за тренинг „лова на храну“. Уместо ове простирке можете користити папирне тањире постављење на пар места у кући до којих пас може да дође ако савлада мање препреке.

ПРИРОДА ГОЛИЦА СВА ПСЕЋА ЧУЛА

Готово да не постоји пас који не воли игру на отвореном. Чак и по лошем времену, они ће радије бирати двориште него кућу. Пустити пса да слободно трчи по дворишту је једна од опција која ми даје могућност да истражују своју околину путем својих чула. Додати томе и шетњу по крају представља пун погодак. Будући да проблеми са понашањем код паса најчешће настају услед страха, захваљујући игри и упознавању своје околине кроз њу, ваш љубимац добија прилику да ојача своје самопоуздање, уједно јачајући и своје тело.

БОНУС ВИДЕО: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas