Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кућни љубимци

Шта је мит, а ша истина када је реч о ХРАНИ ЗА ПСЕ

Знате сигурно да избор хране коју дајете свом псу утиче како на његово здравље, тако и на енергију, длаку али и животни век.

1621609809_Depositphotos_69949117_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

С тога не чуди чињеница да сваки савестан власник пса жели да свом љубимцу обезбеди само најбоље, не обазирујући се на цену. Међутим као што то обично бива, временом су се створили извесни митови везани за псећу храну. Данас смо ту да их разоткријемо и омогућимо вам да направите добар избор по питању хране за вашег четвороножног пријатеља.

Мит 1 - Оброци за пса припремљени код куће су здравији

Ово може да буде истина, али само уколико о исхрани вашег љубимца брине ветеринарски нутрициониста. Чак и додавање мултивитамина са разним угљеним хидратима, протеинима и поврћем не значи да постижете уравнотежену исхрану за вашег пса.

Прочитајте још: Овај пас је ГЕНИЈАЛАЦ, а оно што је учинио ЗАДИВИЛО ЈЕ СВЕТ! (ВИДЕО)

Мит 2 - Сирова храна је боља за пробаву пса

Благодети храњења пса сировом храном, нису нужно веће од ризика који оваква исхрана носи са собом. Већина ветеринара упозорава да сирова храна потеже са собом проблеме у виду салмонеле и листерије. Ове бактерије осим тога нису ризичне само по вашег љубимца већ и по вас саме.

Мит 3 - Егзотични протеини су бољи од уобичајених протеина

Иако звучи привлачно, сама спознаја да свом псу дајете – егзотичне протеине, треба имати на уму да они нису проучени довољно као чешће коришћени протеини. Ови протеини се добијају од животињских врста које могу изазвати алергијске реакције код вашег љубимца, зато је преопручљиво не експериментисати са њима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas