Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ВЕТЕРИНАРИ УПОЗОРАВАЈУ: Ових 9 намирница никада немојте давати псу, јер може доћи до СМРТНОГ исхода

ГРУПА ветеринара упозорила је власнике паса да своје псе хране штетном храном

1649228772_timothy-eberly-ofyqTfO5BnU-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Ветеринари су идентификовали девет намирница које су отровне за наше псеће пријатеље. Од чоколаде до лука, постоји прилично дуга листа коју треба имати на уму. Овде наводимо храну која је опасна за вашег љубимца...

Лук, бели лук и влашац

Породица лука, било да је сирова или кувана, посебно је токсична за псе и може изазвати гастроинтестиналну иритацију и оштећење црвених крвних зрнаца. Знаци болести нису увек очигледни и могу се јавити неколико дана касније.

Авокадо

Популарно воће, пореклом из Америке, садржи супстанцу звану персин која може изазвати повраћање и дијареју код паса.

Прочитајте још: Да ли је ДОДАВАЊЕ ВОДЕ сувој храни за псе добра идеја?

Алкохол

Алкохол има огроман утицај на псе чак и у малим дозама. Супстанца не само да изазива интоксикацију као код људи, већ може довести до болести, дијареје, па чак и оштећења централног нервног система код паса.

Кукуруз у клипу

Упркос чињеници да пси редовно варе кукуруз, стручњаци верују да клип може да изазове зачепљење црева вашег пса.

Фото: Унспласх

Чоколада

Чоколада је пођеднако примамљива за псе као и за људе. Али пазите, слатка посластица може бити веома штетна за наше крзнене пријатеље.   То је зато што чоколада садржи стимуланс зван теобромин који је токсичан за псе и може изазвати затајење бубрега.

Макадамски орашчић

Орашасти плодови макадамије садрже токсин који може утицати на мишиће и нервни систем вашег пса, што доводи до слабости, отечених удова и дахтања.

Вештачки заслађивач (ксилитол)

Слатке посластице, жвакаће гуме и пића без шећера често укључују вештачки заслађивач који се зове ксилитол. Заслађивач се понекад налази у путеру од кикирикија, па је важно да проверите етикету пре него што ово употребите као посластицу. Ако ваш пас пробави једну од ових заслађених намирница, може доћи до хипогликемије која је повезана са затајењем јетре и поремећајима згрушавања крви.

Прочитајте још: Булдог оштенио "МАЛО ЧУДО": Штене са јарко зеленим крзном се рађа једном у 10.000 (ФОТО)

Грожђе и суво грожђе

Суво грожђе се налази у многим намирницама које волимо да једемо као што су колачи, кекси и житарице и могу бити штетније за наше псе него што мислимо.Иако је активни састојак који изазива токсин непознат, и грожђе и суво грожђе могу изазвати озбиљно оштећење јетре и отказивање бубрега.

Куване кости

Одлично је дати свом псу сирову некувану кост за жвакање, али избегавајте куване кости по сваку цену. Они се лако могу посећи и у великим количинама изазвати затвор или, у најгорем случају, перфорацију црева која може бити фатална.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas