Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПАС

Власници пса не иду код доктора, а заслужан је љубимац

Пас је човеков највернији пријатељ, а дружење са њим може имати многобројне предности када је реч о људском здрављу.

1630827596_Depositphotos_386550738_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Истраживање из 2019. године, у којем је учествовало готово четири милиона људи у САД, Канади, Скандинавији, Новом Зеланду, Аустралији и Великој Британији, показало је да особе са кућним љубимцем имају 24 одсто мањи ризик од ране смрти.

Прочитајте још: Кућни љубимац који кошта 100 хиљада ЕВРА: Представљамо вам ПЕТ НАЈСКУПЉИХ раса МАЧАКА на свету (ФОТО)

Пас смањује могућност од срчаног удара

То се нарочито показало корисним за оне који су претрпели срчани или мождани удар. Имали су 31 проценат мању вероватноћу да умру од кардиоваскуларних болести.

И друга истраживања су открила да су власници паса имали боље здравствене резултате након срчаног или можданог удара, посебно самци. Америчко удружење за срце је навело да код особа које имају кућне љубимце постоји мањи ризик да оболе и од дијабетеса.

Прочитајте још: БРЧКАЊЕ које ће вас насмејати до суза: Ко каже да МАЧКЕ не воле воду? (ВИДЕО)

Пас пружа емоционалну подршку

- Власници паса верују да им њихови крзнени пријатељи пружају емоционалну подршку, нарочито кад су изложени стресу, каже Меган Мјулер с америчког Института Тафтс за интеракцију људи и животиња.

Резултати студија говоре да пси повећавају добро расположење људи, а смањују лоше. Истраживање из 2015. открило је да су деца са АДХД синдромом (хиперактивна), која су читала приче правим животињама, показала већи напредак у сарадњи, волонтирању и проблемима у понашању од малишана с истим поремећајем која су читала плишаним љубимцима.

Прочитајте још: ПУСТИТЕ ПСА У КРЕВЕТ: Седам изненађујућих разлога због којих треба да спава поред вас!

Једно истраживање је показало да су аутистична деца смиренија и да више комуницирају у присуству правих животиња него играчака.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas