Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зашто мачке воле да спавају код власника? То им је омиљено место

Неки воле када мачка лежи на њима, док друге то нервира. Сазнајте зашто увек воле да се угнезде на нашим грудима, ногама или стомаку...

1697809473_shutterstock_1944312304.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ретко ко може одолети овим харизматичним животињама. Мачке су бића која су одомаћена код људи још од давнина и данас се исто тако цене, додуше не као у Египту - попут богова. Али, да се вратимо на тему. Британски научници су недавно одлучили да сазнају зашто мачке увек воле да се шћућуре поред својих власника и дошли су до ове три теорије:

1. Топлота и исцелитељске способности

Мачке нормално имају вишу температуру тела од нас, па им је логично потребно више топлоте да би се угрејале. Највише топлоте човек изгуби преко главе, па је можда то разлог због којег неке мачке у току ноћи воле да легну баш на нашу главу или јастук.

Поред тога, дуго се веровало да мачке имају исцелитељске моћи. Те "надприродне" моћи се могу једноставно објаснити. Наиме, често је део тела који нас боли под вишом температуром, па се зато мачке увек ту "нацртају", као да знају да нас баш то место боли.

2. Неодољив мирис

Мирис власника привлачи његове мачке. Мачке поготово воле мирис жена којима лепо мирише коса, чак толико да могу почети да је лижу. Ипак, требало би да будете опрезни, јер мачија пљувачка може да садржи преносиве бактерије које могу утицати на здравље ваше коже и косе.

3. Сигурност

Када је близу вас и осећа ваш мирис, ваша мачка се осећа удобније и безбедније. Често се дешава да долазак гостију узнемири мачку и учини је депресивном јер се омета њена свакодневна рутина, али, зато ће мачка лежати код вас како би се осећала безбедније.

Зато увек дозволите вашој мачки да спава на вама. Поред тога што ће вас додатно још угрејати, умањиће бол на болним местима и смириће вас њеним предењем. Морате признати да је дивно мазити мекано створење док гледате телевизор или читате књигу.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas