Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 свакодневних навика за млађи изглед

Младост се често поставља као императив у многим сферама живота.

1643118589_5d03539d066eb417a8092a16df894672db69908b.jpg
Фото: Депозит
Oglas

У данашње време као да се више не сме бити стар, јер старост није у моди и нема никакве шансе у борби против младих година и младалачког изгледа. Да ли је то погрешно или не, о томе неки други пут. 

Ако се крене од претпоставке да ће младалачки изглед донети много више успеха, онда не преостаје ништа друго него пронаћи што више корисних навика и цака које у томе могу помоћи. Успех је могућ, али је потребно уложити пуно труда на свакодневном нивоу и резултати сигурно неће изостати. 

Редовна употреба крема за боре

Шта је највећи непријатељ изгледу коже код старије популације? Па боре наравно. Иако су симбол искуства и животне мудрости, у 21. веку нису на списку пожељних ствари. 
Како године пролазе кожа губи на квалитету, јер се смањује производња колагена и еластина чија је улога да кожу чине младалачком и  затегнутом. То јесте природни процес који је саставни део старења након одређеног броја година. 

Када ће се и у којој мери појавити боре код жене или мушкарца то зависи од многих фактора. Међутим, добра вест је да  и за овај проблем има решења и то врло ефикасног, у виду крема за лице против бора. Нема потребе да се чека задњи моменат, већ је на време потребно кренути са одговарајућом негом и спречавањем старења коже. На сву срећу савремени козметички препарати управо надомешћују оно што кожи недостаје и на тај начин доприносе млађем и лепшем изгледу. 

Приликом куповине креме против бора врло је важно водити рачуна о саставу креме. Што је крема природнија  самим тим је ефикаснија и безбеднија за употребу. Са кожом лица се не треба играти већ обезбедити најквалитетнију негу која ће годину рођења  у личној карти бацити у заборав. 

Семенкама обогаћена исхрана 

Све више људи води рачуна о исхрани и намирницама које се уносе у организам. Да ли је то помодарство или заиста жеља да се води рачуна о здрављу врло је индивидуално. Но, шта год да је узрок свакако је за похвалу и сваки напредак треба ценити.

Лаици би рекли да  здрава исхрана треба да садржи пуно свежег воћа, поврћа и поједине врсте меса. То јесте тачно, али се врло често заборављају семенке о којима се мало зна. 

Семенке као што је сунцокрет, киноа, чиа семенке, семенке бундеве често буду заборављени део свакодневног менија. Вероватно зато што се јако мало зна о томе колико користе људском организму. Семенке су пребогате разним витаминима, минералима и  протеинима. Управо због овако богатог састава утичу и на квалитет коже. Препоручује се свакодневни унос довољне количине разних семенки јер ће то сигурно допринети много лепшем и млађем изгледу коже, а уједно ће оставити позитивног трага и на здравствено стање читавог организма. 

Кокосово уље је пун погодак за лепшу кожу

О позитивним бенефитима кокосовог уља одавно се зна јако пуно. Кокос спада у један од омиљених састојака када је у питању производња многих козметичких препарата који се користе за негу од главе до пете. 

Уколико неко жели да се подмлади, употреба кокосовог уља свакако је препоручљива. Производ се може употребљавати како за спољашњу негу коже целог тела, тако и за унутрашњу употребу односно може се и конзумирати. 

Код спољашње употребе делује тако што кожу хидрира, храни и чини је  неодољиво меком, а  и мирисном. Када је реч о унутрашњој употреби тада је улога кокосовог уља да убрзава метаболизам и уништава штетне бактерије у организму. 

Редовним коришћењем кокосовог уља на било који начин, резултати сигурно неће изостати. Оно што је врло важно јесте да ово не одузима пуно времена. Када једном уђе у с свакодневну навику и рутину, старост ће бити само мисаона именица, а младост лепа реалност.

Хидратација!

Вероватно не треба превише објашњавати зашто је јако важно довољно се хидрирати. Организам сваког човека не може функционисати без довољне количине течности. Иако се највише препоручује унос воде и остали облици течности попут цеђених сокова и супа врло су добродошли. 

Одговарајућа хидратација има вишеструке бенефите на целокупно функционисање људског организма. Осим што се подстиче боље функционисање свих унутрашњих органа, довољне количине воде утицаће и на лепши изглед коже, јер ће допринети њеној еластичности и бољем квалитету.

У журби се често заборави на хидратацију поготово током хладнијих дана, али то је потпуно погрешно. Пуно воде не треба пити само лети када се заиста осети жеђ, већ и током зимских месеци. Свакоме ко нема навику да пије довољне количине течности саветује се да уз себе увек има флашицу са водом. Када је флашица при руци већа је вероватноћа да ће  бити попијена. То је итекако одлична навика коју треба примењивати на свакодневном нивоу. 

Физичка активност доприноси млађем изгледу

Бити физички активан једна је од основних препорука свих медицинских радника и осталих професионалаца који се баве људским телом. 

Осим што се вежбањем постиже боље функционисање читавог организма траг остаје и на спољашњем изгледу. Свакодневним или барем честим практиковањем физичке активности активирају се сви мишићи, обезбеђује се већи и бољи проток кисеоника у телу, убрзава се крвоток и обезбеђује се бољи рад свих унутрашњих органа. Осим позитивних последица на органском нивоу, физичка активност утиче и на боље психичко здравље.

Када је циљ вежбања постизање млађег изгледа тада вежбе делују као антиоксиданс. Током вежбања у организам улази више кисеоника, убрзава се крвоток самим тим се организам уз помоћ знојења чисти - што на кожи оставља позитивног трага. Током вежбања телу је потребно и више течности па се самим тим у току тренинга постиже боља хидратација организма. 

Када се све сабере резултат је много лепши и млађи изглед. Зато је врло препоручљиво да вежбање постане део свакодневнице, макар као пешачење до посла. 

Постизање младалачког изгледа није тако тешко. Потребно је само мало изменити свакодневну рутину, убацити пар корисних намирница, мало вежбати и као шлаг на торту додати квалитетну крему против бора. 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas