· · Коментари: 0
БРОНЗАНА КОЖА

Ако сте поцрнели на мору, уз ове савете ћете сачувати ПРЕПЛАНУЛИ ТЕН до краја ЛЕТА

Уз ове савете бронзану кожу нећете имати само на одмору, већ и код куће.

1627324224_teenager-1822438_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Ако сте се вратили са одмора на којем сте добили савршен преплануо тен, чињеница је да ће и уз креме за самопотамњивање осунчана кожа почети да бледи.

Међутим, постоје савети уз које ћете сачувати бронзану боју коже до краја лета, а не само седам дана након поратка са одмора.

Прочитајте још: Направите сами НАЈЕФЕКТНИЈУ КРЕМУ и УЉЕ за САМОПОТАМЊИВАЊЕ (РЕЦЕПТ)

Тајна је у правилној хидратацији и туширању, као и исхрани, а не у скупим кремама и препаратима за самопотамњивање.

Хидратација коже и организма

Први и најважнији савет за очување препланулости након одмора је правилна хидратација коже. Хидратација спречава кожу од перутања због којег и нестаје савршено осунчан тен.

Сунце је главни разлог исушивања коже, тако да хидратације никад није превише, јер кожу треба хидрирати пре, за време и након сунчања.

За најбоље резултате набавите маслац за тело, уља или лосионе с хијалуронском киселином. а исушивање ће спречити и лосиони који су намењени после сунчања.

Осим спољашње хидратације, битна је и она унутрашња. Требало би да пијете што више воде и кожа ће вам бити хидрантна, а самим тим и здравија.

Здрава кожа значи и дужи живот кожних ћелија међу којима се налазе и оне осунчане, стога је препоручљиво да уносите око два литра воде дневно.

Прочитајте још: Имате проблем са ПЕГАМА и ФЛЕКАМА? Решите га са домаћим препаратима од ОВИХ намирница

Туширање и пилинг

На очување препланулог тена утиче и туширање топлом или млаком водом, док претоплу воду и вруће купке треба избегавати, јер ће оне само исушити вашу кожу.

За још бољи резултат, препоручује се и коришћење хидратантне креме за туширање или уља уместо гела или пене.

Мртве ћелије коже могу нарушити њен природан сјај, тако да их је потребно уклонити. Ипак треба знати да се меланин, због којег је кожа заправо и препланула, не може одстранити лаганим рибањем коже ако користите пилинг који је заправо комбинација шећера или соли у комбинацији са уљима.

Исхрана

Исхрана такође може утицати на преплануо тен, посебно неке намирнице попут шаргарепе или батата.

У исхрани је потребно укључити храну с бета каротеном, пигментом који ће вашој кожи вратити сјај.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.