· · Komentari: 0
BRONZANA KOŽA

Ako ste pocrneli na moru, uz ove savete ćete sačuvati PREPLANULI TEN do kraja LETA

Uz ove savete bronzanu kožu nećete imati samo na odmoru, već i kod kuće.

1627324224_teenager-1822438_1920.jpg
Foto: Piksabej

Ako ste se vratili sa odmora na kojem ste dobili savršen preplanuo ten, činjenica je da će i uz kreme za samopotamnjivanje osunčana koža početi da bledi.

Međutim, postoje saveti uz koje ćete sačuvati bronzanu boju kože do kraja leta, a ne samo sedam dana nakon poratka sa odmora.

Pročitajte još: Napravite sami NAJEFEKTNIJU KREMU i ULJE za SAMOPOTAMNJIVANJE (RECEPT)

Tajna je u pravilnoj hidrataciji i tuširanju, kao i ishrani, a ne u skupim kremama i preparatima za samopotamnjivanje.

Hidratacija kože i organizma

Prvi i najvažniji savet za očuvanje preplanulosti nakon odmora je pravilna hidratacija kože. Hidratacija sprečava kožu od perutanja zbog kojeg i nestaje savršeno osunčan ten.

Sunce je glavni razlog isušivanja kože, tako da hidratacije nikad nije previše, jer kožu treba hidrirati pre, za vreme i nakon sunčanja.

Za najbolje rezultate nabavite maslac za telo, ulja ili losione s hijaluronskom kiselinom. a isušivanje će sprečiti i losioni koji su namenjeni posle sunčanja.

Osim spoljašnje hidratacije, bitna je i ona unutrašnja. Trebalo bi da pijete što više vode i koža će vam biti hidrantna, a samim tim i zdravija.

Zdrava koža znači i duži život kožnih ćelija među kojima se nalaze i one osunčane, stoga je preporučljivo da unosite oko dva litra vode dnevno.

Pročitajte još: Imate problem sa PEGAMA i FLEKAMA? Rešite ga sa domaćim preparatima od OVIH namirnica

Tuširanje i piling

Na očuvanje preplanulog tena utiče i tuširanje toplom ili mlakom vodom, dok pretoplu vodu i vruće kupke treba izbegavati, jer će one samo isušiti vašu kožu.

Za još bolji rezultat, preporučuje se i korišćenje hidratantne kreme za tuširanje ili ulja umesto gela ili pene.

Mrtve ćelije kože mogu narušiti njen prirodan sjaj, tako da ih je potrebno ukloniti. Ipak treba znati da se melanin, zbog kojeg je koža zapravo i preplanula, ne može odstraniti laganim ribanjem kože ako koristite piling koji je zapravo kombinacija šećera ili soli u kombinaciji sa uljima.

Ishrana

Ishrana takođe može uticati na preplanuo ten, posebno neke namirnice poput šargarepe ili batata.

U ishrani je potrebno uključiti hranu s beta karotenom, pigmentom koji će vašoj koži vratiti sjaj.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.