Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Балајаж или праменови? За шта се одлучити ове јесени

Бојење косе техником балајажа или праменова даје две потпуно супротне фризуре, који би био ваш избор?

1633695793_Depositphotos_7118383_S.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Промена боје косе је углавном прва промена за коју се жене "ухвате" када имају потребе да нешто мењају.

Када се ради о техникама сада их има много, па не морате да офарбате целу косу већ да се посветите њеним деловима. Технике балајажа и праменова су једне од најпопуларнијих.

Обе технике постоје јако дуго, али су се током година мењале и прилагођавале новим трендовима и жељама жена.

Прочитајте још: Тражите ОВЕ три фризуре за ИЛУЗИЈУ гушће косе (ФОТО)

Шта је балајаж техника?

Техника балајађ појавила се у Америци 70-их година, а на француском, дословно значи помести. Последњих година постаје све популарнија јер се боја развлачи по праменовима како би изгледала што приордније, без јаких контраста, што је и њен циљл.  Ово је је начин наношења боје на косу без алуминијумске фолије. Резултат је постепено светлија коса. Одабиром ове методе, можете експериментисати са посветљивањем косе са више нијанси смеђе или плаве боје и тиме добијете своју, јединствену фризуру. Најлеоше изгледа уколико носите таласасту косу јер се тако рефлектује на светлости. Балајаж не захвета много одржавања и додатне неге, направљен је како би се стопио са природном бојом косе. Важно је само да се уради технички добро.

Праменови

За разлику од балајаж технике праменовима је могуће да постигнете беспрекоран и уједначен изглед. Почињу као дебљи и светлији праменови косе близу лица, а гранају се у тање, нешто тамније ка темену. Сада постоје разне варијације ове технике, па постоји делимично истицање или ове године тако популарни праменови око лица.


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas