Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири састојка за ЗАТЕГНУТИЈУ КОЖУ И БЛИСТАВ ТЕН: Направите сами маску за лице од састојака које већ имате у кући (РЕЦЕПТ)

Уместо скупих препарата, сами направите пођеднако учинковиту маску за лице

1666529577_maska.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Иако је у данашње време доступно на хиљаде најразличитијих козметичких производа, за здрав и блистав тен није потребно да имате десетине бочица и кремица на полицама у свом купатилу. Правилна нега је најважнија, а она не подразумева нужно коришћење великог броја производа, већ је најважније да се одлучите за препарате који највише пријају вашем типу коже.

Многе од њих можете и сами направити у свом дому, врло једноставно и брзо, а међу њима је и смеса од ланеног уља, лимуна, белог лука и меда.

Овај природни препарат подмладиће кожу вашег лица, од састојака вам је потребно:

- 100 мл ланеног уља

- 2 средња лимуна

- 1 велика главица белог лука

- пола килограма меда

Прочитајте још: Изгледајте младолико и у ПЕТОЈ ДЕЦЕНИЈИ: У овоме је тајна савршеног тена Џесике Албе (ВИДЕО)

Припрема:

Ољуштите бели лук. Један неочишћен лимун и један лимун без коре уситните у блендеру. Самлевену смесу помешајте с медом, додајте ланено уље и све заједно још једном промешајте. Смесу затим сипајте у теглу и чувајте у фрижидеру.

Ланено уље је биљни хормон, лан садржи линолну (омега-6), олеинску (омега-9) и палмитинску масну киселину, а више од половине масноћа у лану чини алфалиноленска киселина (омега-3), што чини ово уље најбогатијим биљним извором омега-3 масних киселина.

Ланено уље је такође и извор антиоксиданаса, што је веома важно за негу лица, али и целог организма - у комбинацији са лимуном оно чисти јетру и жучне путеве.

Витамин Ц добијен из лимуна такође је одличан антиоксидант, који јача читав имунитет и организам.

Бели лук чисти крвне судове, а мед им доноси хранљиве материје које обнављају и подмлађују цео организам, а не само лице.

Наравно, уз адекватну негу оно што не би требало да заборављате како би вам лице и тело било здраво и неговано јесу хидратација, здрава исхрана, редовна физичка активност и квалитетан сан.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas