Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири знака да треба да променимо рутину неге коже: Шта кожа жели да нам поручи?

Како изгледа ваша дневна рутина и да ли годинама не мењате производе за негу?

1696673032_shutterstock_1936233781-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Дерматолози и козметичари су сложни у томе да замена свих ваших производа одједном није паметна идеја. Препорука је да мењате један по један производ и да, сходно томе, не мењате целу рутину одједном. Другим речима, ако желите да промените целу своју рутину, пробајте један нови производ сваке недеље.

Иако куповина потпуно новог сета производа звучи узбудљиво, нема потребе да будете супер екстремни или да трошите много новца одједном. Најважније је променити производе које користите сваки дан, посебно хидратантну крему, средство за чишћење и серум. Такође, погледајте састојке у производима које користите. Ако неки имају токсичне састојке, одмах их искључите.

На крају, ако не вршите пилинг, неопходно је да то почнете да радите редовно како бисте били сигурни да ће ваше производе апсорбовати свеже ћелије коже. Редован пилинг је кључан за уклањање мртвих ћелија коже и подстицање обнављања здравих и нових ћелија. Можете, дакле, слободно да мењате хемијске и физичке пилинге да би ваша кожа била глатка и блистава.

Ево како да знате да ли сте се заглавили у колотечини неге коже, плус стручни савети о томе како да продрмате ствари без да узнемирите кожу.

Одувек користите исте производе

Још увек користите исти тонер из средње школе? Вероватно је време да се промени. Ванце Сото. Ово није тако тешко схватити, а ни прихватити. Ваша кожа ће се временом мењати и захтевати различите производе у зависности од ваших циљева. Највероватније ћете приметити значајну разлику ако одаберете производе за вашу тренутно стање коже, односно одаберете неку крему која је прилагођена вашој старосној доби.

Више не видите резултате

На пример, ако сте користили режим против акни и изненада су се ствари отргле контроли, постоји велика шанса да ћете морати да испробате неке нове производе. Ако сте престали да видите резултате свог тренутног режима, време је да потражите стручну помоћ. Многи козметички центри и клинике за негу коже нуде бесплатне консултације и могу вам помоћи да одаберете оно што је најбоље за вас.

Сезонске промене на видику

У зависности од тога где живите, можда ћете желети да преиспитате своју рутину неколико пута годишње, посебно ако ваша кожа реагује на временске прилике. Лето би могло захтевати лаганију хидратантну крему и више СПФ-а, док би зими могло бити потребно више влаге и храњивих састојака за сув зимски ваздух. Запамтите, без обзира на то које је годишње доба - и даље морате да носите крему за сунчање током целе године. Само повећајте СПФ у пролеће и лето.

Ваш тип коже се променио

Ако вам је кожа изненада сува, иритирана или пуца, вреди истражити производе са различитим састојцима. Временом се наша кожа може променити, што резултира иритацијама од састојака који вам раније нису сметали. Обратите пажњу на знакове упозорења и престаните да користите своје производе. Можете полако, једног по једног, да их поново уведете да покушате да сузите оно што би могло да узрокује ваше проблеме. Такође се препоручује да пре куповине проверите етикету да бисте били сигурни да не користите производе са истеклим роком трајања јер би и то могао да буде кривац за лоше стање коже.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas