Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СТОПАЛА

Да ли сте знали да је АСПИРИН прави МЕД и МЛЕКО за стопала?

Добро је знати да за неку стопала не морамо да користимо скупоцене козметичке препарате.

1598205808_Depositphotos_20788475_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Ходамо боси, не пијемо довољно воде, зноје нам се ноге, дуго стојимо, угојили смо се, сува нам је кожа, ходамо често у јапанкама, туширамо се претоплом водом, не уносимо довољно хранљивих материја и витамина у организам...

Прочитајте још: Пре СУНЧАЊА се обилно мажите ХУМЕКТАНТОМ и имаћете тен као БИЈОНСЕ

Сваки од ових разлога може да доведе до испуцалих пета, а још ако их је више удружених, онда наше пете немају могућност да се изборе са њима и буду меке и нежне. Барем не без наше помоћи.

Овсена каша Фото: Депозит
Претерано стругање штети петама.

Уз ово би требало додати и претерано стругање пета, јер тиме уз горње, оштећене, скидамо и доње слојеве коже, који нас штите од инфекција и пуцања. Како да их негујемо? Ево неколико рецепата за маске, чијом применом ћете врло брзо доћи до негованих, меких стопала.

  1. Помешајте глицерин са мало ружине водице, па смесу нанесите на пете, пре спавања. Обујте памучне чарапе и тако преноћите.
  2. Мед је делотворан у борби против гљивица и бактерија, које се могу наћи на вашим петама а да то ни не знате. Намажите их њиме, оставите да делује 15 минута, исперите млаком водом и намажите хидратантном кремом.
  3. Сједините кашику овсене каше у праху са неколико капи маслиновог уља, па добијену пасту нанесите на пете. Након пола сата исперите их топлом водом.
  4. Обрадите пете каменом, па их намажите мешавином кашике меда, две кашике пуномасног млека и сока од једне поморанџе. Масирајте пете што дуже, да би боље упиле мелем, па оставите да одстоји још пола сата.

Вазелин и лимун, па чарапе
Потопите ноге у топлу воду, да омекшају, па након 10 минута на пете нанесите мешавину кашике вазелина и неколико капи лимуновог сока. Као и након наношења претходне маске, обујте памучне чарапе и пустите да негујућа мешавина преноћи на вашим петама.

Стопалима прија мед Фото: Депозит

Прочитајте још: Ко једе ЦРНО грожђе ДОБРО СПАВА, а ко чисти кожу ОВИМ третманом има ЛЕПО ЛИЦЕ

Загрејте до млаке температуре парафински восак и маслиново или кокосово уље. Нанесите на испуцале пете, након 10 минута исперите млаком водом, па их намажите хидратантном кремом.

Све врсте биљних уља су добре за пете.

Такође, све врсте биљних уља добре су за негу пета, тако да, пред спавање, можете да их намажете маслиновим, лавандиним, бадемовим, кокосовим или уљем сусама. Затим навуците памучне чарапе и тако преноћите.

Прочитајте још: Један од највећих ЖЕНСКИХ НЕПРИЈАТЕЉА: Ево како помоћу КОКОСОВОГ УЉА уклонити СТРИЈЕ

Аспирин има салицилну киселину која доприноси разградњи мртвих ћелија са коже, а у комбинацији са медом чини чуда вашим петама. Сипајте кашику меда у дрвену или пластичну посуду па у њему изгњечите три таблете аспирина.

Добро помешајте, док маса не постане хомогена, нанесите је на пете, оставите 40 минута да делује и исперите млаком водом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas