Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Дерматолози кажу: Оволико пута треба УМИВАТИ ЛИЦЕ

Умивање лица претходи свим средствима за негу и пудерима, зато је као база за даље кораке са лицем.

1599914020_Depositphotos_12816513_s-2019-1-.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Умити се, звучи једноставно, али да ли сте се запитали колико често је потребно умивање?

Ево шта кажу дерматолози:

Колико често треба умивати лице?

Кратак одговор гласи – двпут дневно.

Рутина која подразумијева прање лица једном дневно, испоставило се као недовољна. У идеалном случају лице би требало да чистите два пута дневно – ујутро и увече, тврде дерматолози.

Два пута дневно је довољно.
Фото: Депосит

Прочитајте још: Лагани покрети, са бочне стране, шампона пола кашике: Познати фризер открива КАКО СЕ ПЕРЕ КОСА

Дан треба да започнемо са чистим лицем као базом. А увече скидамо шминку, читимо лице и идемо на спавање, где е се током ноћи наша кожа регенерисати.

Ако вам је превелик задатак прање лица два пута дневно, побрините се макар да то увече урадите пред одлазак на спавање како би се кожа могла регенерисати током спавања.

Да ли тип коже утиче на чишћење лица?

Можемо помислити да је масније лице потребно чешће прати него суво, али то заправо није случај.

Умивање ујутро и увече одговарајућим производима је правило ког треба да се држе особе свих типова коже. Пречесто прање лица неће допринихети томе да ваша кожа постане мање масна него што јесте, може је само изиритирати.

У овом случају нема разлике између масне и суве коже.

Прочитајте још: Како правилно ЧЕШЉАТИ КОСУ према томе да ли је РАВНА или КОВРЏАВА

На шта би требало обратити пажњу када бирате производе за прање лица?

Пре свега обратите пажњу на пХ вриједности. Потребни су вам производи који су пХ неутрални. Овакве формуле неће пореметити ваш природни пХ фактор на кожи. У супротном ризикујете суочавање са појавама попут црвенила, мрља на лицу и акни.

Такође, ако желите да избјегнете производе који садрже сулфате, који нарушавају заштитну баријеру коже потражите знак да је формула без СЛС – а (содиум лаурyл сулфате).

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas