Oglas
· · Komentari: 0
nega

Dermatolozi kažu: Ovoliko puta treba UMIVATI LICE

Umivanje lica prethodi svim sredstvima za negu i puderima, zato je kao baza za dalje korake sa licem.

1599914020_Depositphotos_12816513_s-2019-1-.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Umiti se, zvuči jednostavno, ali da li ste se zapitali koliko često je potrebno umivanje?

Evo šta kažu dermatolozi:

Koliko često treba umivati lice?

Kratak odgovor glasi – dvput dnevno.

Rutina koja podrazumijeva pranje lica jednom dnevno, ispostavilo se kao nedovoljna. U idealnom slučaju lice bi trebalo da čistite dva puta dnevno – ujutro i uveče, tvrde dermatolozi.

Dva puta dnevno je dovoljno.
Foto: Deposit

Pročitajte još: Lagani pokreti, sa bočne strane, šampona pola kašike: Poznati frizer otkriva KAKO SE PERE KOSA

Dan treba da započnemo sa čistim licem kao bazom. A uveče skidamo šminku, čitimo lice i idemo na spavanje, gde e se tokom noći naša koža regenerisati.

Ako vam je prevelik zadatak pranje lica dva puta dnevno, pobrinite se makar da to uveče uradite pred odlazak na spavanje kako bi se koža mogla regenerisati tokom spavanja.

Da li tip kože utiče na čišćenje lica?

Možemo pomisliti da je masnije lice potrebno češće prati nego suvo, ali to zapravo nije slučaj.

Umivanje ujutro i uveče odgovarajućim proizvodima je pravilo kog treba da se drže osobe svih tipova kože. Prečesto pranje lica neće dopriniheti tome da vaša koža postane manje masna nego što jeste, može je samo iziritirati.

U ovom slučaju nema razlike između masne i suve kože.

Pročitajte još: Kako pravilno ČEŠLJATI KOSU prema tome da li je RAVNA ili KOVRDžAVA

Na šta bi trebalo obratiti pažnju kada birate proizvode za pranje lica?

Pre svega obratite pažnju na pH vrijednosti. Potrebni su vam proizvodi koji su pH neutralni. Ovakve formule neće poremetiti vaš prirodni pH faktor na koži. U suprotnom rizikujete suočavanje sa pojavama poput crvenila, mrlja na licu i akni.

Takođe, ako želite da izbjegnete proizvode koji sadrže sulfate, koji narušavaju zaštitnu barijeru kože potražite znak da je formula bez SLS – a (sodium lauryl sulfate).

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas