Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПОТА

Холивудска маска кошта 40 динара, састојке већ имате, а после 20 минута ЛИЦЕ је као код ДИВЕ

Предлажемо четири маске за улепшавање лица: шведску, финску и две холивудске.

1613312601_Depositphotos_30142983_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Још су старе Египћанке, Гркиње и Римљанке љубоморно чувале тајне рецепте за лепоту, желећи да увек буду негованог и блиставог тена. Данас можда звучи необично када кажемо да је и у то, давно доба, маска за лице била врло важна ставка у животу великих жена.

Прочитајте још: ТВИД поново у моди: Елегантан и софистициран

Друга варијанта
Скувајте кромпир у љусци, затим га ољуштите, изгњечите и замешате са мало свежег млека и жуманцетом. Додајте врло мало воде и ставите да се благо загреје, па маску нанесите на лице, а преко ставите убрус. Скините смесу после 20 минута, испирајући је врућом, а затим лице буквално истуширајте хладном водом. Тако ће ваша "увела" кожа оживети - изгледаће освежено и биће еластичнија.

Али сада више нема тајни, па лако можете да "украдете" неки од корисних савета за улепшавање. Важно је само да маске наносите на добро очишћено лице и то најбоље увече, пре одласка на спавање. Третман понављајте једном недељно, како бисте наградили своју кожу, очистили је, подигли јој тонус и учинили је свежијом и нежнијом. Ми вам предлажемо неколико маски.

Холивудска се прави од јефтиних састојака!

Холивудска

Иако јој је име "гламурозно", холивудска маска је врло обична и лако се прави. Потребне су вам две кашике овсеног или кукурузног брашна. Помешајте их са беланцетом, па масу добро излупајте. Нанесите је на лице и оставите да одстоји 20 минута, а затим је благо скините памучним пешкиром, умијте се врућом и исперите лице хладном водом. Ова маска не само да чисти, већ и освежава и матира кожу.

Састојци су јефтини Фото: Депозит

Финска

Један од врло популарних европских третмана за неговање је финска маска. За њу вам је потребно кисело тесто, што значи да ћете помешати 200 г просејаног брашна са комадићем квасца (који сте претходно размутили у мало млека, као и кашичицом шећера), замесити и оставити да одстоји 15 минута.

Тесто нанесите на лице

Тесто нанесите на лице у дебљини од неколико центиметара и оставите да делује око пола сата. Уклоните га врућом водом, па се умијте леденом. Ова маска чисти и затеже кожу, а сува и испуцала постаје нежна и мека.

Прочитајте још: МОДНИМ ДИЗАЈНЕРИМА пресушиле идеје: Кратки ПЛЕТЕНИ шортс у комплету са џемпером за пролеће? (ФОТО)

Шведска

Швеђанке су познате по својој лепоти, као и светлом и лепом тену, а до тога многе долазе на врло једноставан начин. Постоји маска коју бисте могле да испробате, јер је ефикасна за негу осетљиве коже.

Млади сир за веома осетљиво лице.

Узмите три кашике младог сира, помешајте са кашиком пчелињег меда, тако да изгледа као крем. Нанесите на лице, поготово на део око очију, усана и углова уста. Оставите да делује 20 минута. Скините је ватом натопљеном у топло некувано млеко. После тога ће вам лице бити чисто, а кожа хранљива и свежа.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas