· · Komentari: 0
LEPOTA

Holivudska maska košta 40 dinara, sastojke već imate, a posle 20 minuta LICE je kao kod DIVE

Predlažemo četiri maske za ulepšavanje lica: švedsku, finsku i dve holivudske.

1613312601_Depositphotos_30142983_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Još su stare Egipćanke, Grkinje i Rimljanke ljubomorno čuvale tajne recepte za lepotu, želeći da uvek budu negovanog i blistavog tena. Danas možda zvuči neobično kada kažemo da je i u to, davno doba, maska za lice bila vrlo važna stavka u životu velikih žena.

Pročitajte još: TVID ponovo u modi: Elegantan i sofisticiran

Druga varijanta
Skuvajte krompir u ljusci, zatim ga oljuštite, izgnječite i zamešate sa malo svežeg mleka i žumancetom. Dodajte vrlo malo vode i stavite da se blago zagreje, pa masku nanesite na lice, a preko stavite ubrus. Skinite smesu posle 20 minuta, ispirajući je vrućom, a zatim lice bukvalno istuširajte hladnom vodom. Tako će vaša "uvela" koža oživeti - izgledaće osveženo i biće elastičnija.

Ali sada više nema tajni, pa lako možete da "ukradete" neki od korisnih saveta za ulepšavanje. Važno je samo da maske nanosite na dobro očišćeno lice i to najbolje uveče, pre odlaska na spavanje. Tretman ponavljajte jednom nedeljno, kako biste nagradili svoju kožu, očistili je, podigli joj tonus i učinili je svežijom i nežnijom. Mi vam predlažemo nekoliko maski.

Holivudska se pravi od jeftinih sastojaka!

Holivudska

Iako joj je ime "glamurozno", holivudska maska je vrlo obična i lako se pravi. Potrebne su vam dve kašike ovsenog ili kukuruznog brašna. Pomešajte ih sa belancetom, pa masu dobro izlupajte. Nanesite je na lice i ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim je blago skinite pamučnim peškirom, umijte se vrućom i isperite lice hladnom vodom. Ova maska ne samo da čisti, već i osvežava i matira kožu.

Sastojci su jeftini Foto: Depozit

Finska

Jedan od vrlo popularnih evropskih tretmana za negovanje je finska maska. Za nju vam je potrebno kiselo testo, što znači da ćete pomešati 200 g prosejanog brašna sa komadićem kvasca (koji ste prethodno razmutili u malo mleka, kao i kašičicom šećera), zamesiti i ostaviti da odstoji 15 minuta.

Testo nanesite na lice

Testo nanesite na lice u debljini od nekoliko centimetara i ostavite da deluje oko pola sata. Uklonite ga vrućom vodom, pa se umijte ledenom. Ova maska čisti i zateže kožu, a suva i ispucala postaje nežna i meka.

Pročitajte još: MODNIM DIZAJNERIMA presušile ideje: Kratki PLETENI šorts u kompletu sa džemperom za proleće? (FOTO)

Švedska

Šveđanke su poznate po svojoj lepoti, kao i svetlom i lepom tenu, a do toga mnoge dolaze na vrlo jednostavan način. Postoji maska koju biste mogle da isprobate, jer je efikasna za negu osetljive kože.

Mladi sir za veoma osetljivo lice.

Uzmite tri kašike mladog sira, pomešajte sa kašikom pčelinjeg meda, tako da izgleda kao krem. Nanesite na lice, pogotovo na deo oko očiju, usana i uglova usta. Ostavite da deluje 20 minuta. Skinite je vatom natopljenom u toplo nekuvano mleko. Posle toga će vam lice biti čisto, a koža hranljiva i sveža.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.