· · Коментари: 0
САВЕТ

Излазе вам флеке, бубуљице и имате затегнуту кожу: Ево шта сваки мушкарац мора да уради ПРЕ БРИЈАЊА за здраву кожу

Ако сте уморни од иритације и испуцале коже након бријања, дошли сте на право место

1648631722_shaving-g453c695cb_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

На листи уобичајених проблема везаних за бријање, флеке су дефинитивно међу главним преокупацијама, заједно са посекотинама. Флеке и избочине су заиста досадне. Испуцала кожа након бријања је крајње непријатан осећај и ваше лице изгледа грубље него што би требало. Срећом, имамо неколико савета који ће вам помоћи да избегнете ову непријатност.

Разумевање узрока избочина и флека од бријача

Они су углавном узроковани поновним растом длака испод коже, односно ураслим длачицама. Након што сте се обријали, длака не може да пробије слој коже и на крају расте према унутра. Остаје заглављен и доводи до многих непријатности: црвенила, флека, чак и инфекције. Коришћење бријача лошег квалитета и бријање у контра смеру од смера раста длака такође доприносе проблему.

Прочитајте још: ИМАТЕ АЛОЕ ВЕРУ У САКСИЈИ? Искористите 2-3 листа на ОВАЈ начин и сазнајте због чега је зову "чудотворна биљка"

Како се носити са ураслим длачицама

Прво, избегавајте покушаје да извучете урасле длаке пинцетом. То је опасна вежба и можда ћете на крају погоршати ствари изазивањем инфекције, која ће оставити ожиљак. Мало стрпљења и мало дезинфекционог средства (јефтин виски треба користити само у екстремним хитним случајевима) могу пружити локално олакшање. Међутим, имајте на уму да урасле длаке могу створити цисте.

Фото: Пиксабеј

У овом случају препоручујемо посету дерматологу који ће прописати одговарајући медицински третман. Пошто заиста не постоји чудотворни лек, најбоље је да их потпуно избегавате. То можете учинити тако што ћете усвојити неколико једноставних навика.

Наношење топлог пешкира на лице такође помаже у припреми коже за бријање и омекшава ваше длачице

Важност припреме за бријање

То је доказана чињеница: припремљена кожа је неповољније легло за урасле длаке. Очистите кожу пилингом за лице пре бријања. Помоћи ће вам да отчепите поре тако што ће уклонити мртве ћелије коже и на тај начин олакшати длакама браде да пробију кожу. Наношење топлог пешкира на лице такође помаже у припреми коже за бријање и омекшава ваше длачице.

Идите у истом правцу

Ако желите да запамтите само једну ствар, учините то овако: увек се бријте у смеру раста длака. Можете изабрати да се бријете у контра смеру ако то заиста желите, али то бисте радили на сопствени ризик. Да ли је заиста вредно играти се ватром. Бријање у контра смеру несумњиво ће изазвати урасле длаке... Упозорени сте!

Водите рачуна о свом алату

Знате како кажу: „квалитет над квантитетом“! Ако сечиво постане тупо, не оклевајте да га замените. Понекад морате научити да се опростите пре него што ситуација постане болна. Добра оштрица ће вас спасити од преласка преко длачица неколико пута да бисте их правилно обријали. Такође је најбоље да бријач буде што је могуће чистији и даље од бактерија тако што ћете поставити оштрице тако да буду усмерене нагоре када га спустите.

Прочитајте још: Пилинг са смеђим шећером: Прави се једноставно, а уз маслиново уље добићете блиставу кожу

Прскање хладне воде

Смањите поре након бријања умивањем хладном водом. Наставите са неким умирујућим гелом после бријања како бисте навлажили кожу и избегли иритацију.

Пилинг је обавезан

Неколико дана након бријања, препоручујемо употребу пилинга за лице за све предности које смо споменули горе и како бисте помогли да се открију све потенцијално скривене урасле длаке. Добродошли у бријање без флека!

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.