Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Izlaze vam fleke, bubuljice i imate zategnutu kožu: Evo šta svaki muškarac mora da uradi PRE BRIJANJA za zdravu kožu

Ako ste umorni od iritacije i ispucale kože nakon brijanja, došli ste na pravo mesto

1648631722_shaving-g453c695cb_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Na listi uobičajenih problema vezanih za brijanje, fleke su definitivno među glavnim preokupacijama, zajedno sa posekotinama. Fleke i izbočine su zaista dosadne. Ispucala koža nakon brijanja je krajnje neprijatan osećaj i vaše lice izgleda grublje nego što bi trebalo. Srećom, imamo nekoliko saveta koji će vam pomoći da izbegnete ovu neprijatnost.

Razumevanje uzroka izbočina i fleka od brijača

Oni su uglavnom uzrokovani ponovnim rastom dlaka ispod kože, odnosno uraslim dlačicama. Nakon što ste se obrijali, dlaka ne može da probije sloj kože i na kraju raste prema unutra. Ostaje zaglavljen i dovodi do mnogih neprijatnosti: crvenila, fleka, čak i infekcije. Korišćenje brijača lošeg kvaliteta i brijanje u kontra smeru od smera rasta dlaka takođe doprinose problemu.

Pročitajte još: IMATE ALOE VERU U SAKSIJI? Iskoristite 2-3 lista na OVAJ način i saznajte zbog čega je zovu "čudotvorna biljka"

Kako se nositi sa uraslim dlačicama

Prvo, izbegavajte pokušaje da izvučete urasle dlake pincetom. To je opasna vežba i možda ćete na kraju pogoršati stvari izazivanjem infekcije, koja će ostaviti ožiljak. Malo strpljenja i malo dezinfekcionog sredstva (jeftin viski treba koristiti samo u ekstremnim hitnim slučajevima) mogu pružiti lokalno olakšanje. Međutim, imajte na umu da urasle dlake mogu stvoriti ciste.

Foto: Piksabej

U ovom slučaju preporučujemo posetu dermatologu koji će propisati odgovarajući medicinski tretman. Pošto zaista ne postoji čudotvorni lek, najbolje je da ih potpuno izbegavate. To možete učiniti tako što ćete usvojiti nekoliko jednostavnih navika.

Nanošenje toplog peškira na lice takođe pomaže u pripremi kože za brijanje i omekšava vaše dlačice

Važnost pripreme za brijanje

To je dokazana činjenica: pripremljena koža je nepovoljnije leglo za urasle dlake. Očistite kožu pilingom za lice pre brijanja. Pomoći će vam da otčepite pore tako što će ukloniti mrtve ćelije kože i na taj način olakšati dlakama brade da probiju kožu. Nanošenje toplog peškira na lice takođe pomaže u pripremi kože za brijanje i omekšava vaše dlačice.

Idite u istom pravcu

Ako želite da zapamtite samo jednu stvar, učinite to ovako: uvek se brijte u smeru rasta dlaka. Možete izabrati da se brijete u kontra smeru ako to zaista želite, ali to biste radili na sopstveni rizik. Da li je zaista vredno igrati se vatrom. Brijanje u kontra smeru nesumnjivo će izazvati urasle dlake... Upozoreni ste!

Vodite računa o svom alatu

Znate kako kažu: „kvalitet nad kvantitetom“! Ako sečivo postane tupo, ne oklevajte da ga zamenite. Ponekad morate naučiti da se oprostite pre nego što situacija postane bolna. Dobra oštrica će vas spasiti od prelaska preko dlačica nekoliko puta da biste ih pravilno obrijali. Takođe je najbolje da brijač bude što je moguće čistiji i dalje od bakterija tako što ćete postaviti oštrice tako da budu usmerene nagore kada ga spustite.

Pročitajte još: Piling sa smeđim šećerom: Pravi se jednostavno, a uz maslinovo ulje dobićete blistavu kožu

Prskanje hladne vode

Smanjite pore nakon brijanja umivanjem hladnom vodom. Nastavite sa nekim umirujućim gelom posle brijanja kako biste navlažili kožu i izbegli iritaciju.

Piling je obavezan

Nekoliko dana nakon brijanja, preporučujemo upotrebu pilinga za lice za sve prednosti koje smo spomenuli gore i kako biste pomogli da se otkriju sve potencijalno skrivene urasle dlake. Dobrodošli u brijanje bez fleka!

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas