Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Једино уље које вам НЕЋЕ ЗАЧЕПИТИ ПОРЕ: Ево због чега је ЈОЈОБА тако добра за вашу кожу

Уље јојобе није ништа ново, тако да сте до сада вероватно чули за њега или користили, али осим ако га нисте проучили, ево нечега што ће вас одушевити: уље јојобе заправо није уље — барем не на начин на који мислите. Из тог разлога је уље јојобе одлично уље за косу (немасно је, лагано, задржава влагу) и за лице

1650295019_pjimage--86-.jpg
Фото: Unsplash
Oglas

Уље јојобе је природни састојак који долази из биљке Киненсис, али као што смо рекли раније, технички није уље. Оно није право уље, већ естар воска који је сличан себуму (масна супстанца коју ваша кожа природно производи). Због тога, уље јојобе је лакше и мање масно од многих других уља. Јојоба је такође богата витаминима Б и Е, као и минералима попут бакра и цинка, а има и антимикробна и антиинфламаторна својства.

Може ли уље јојобе зачепити поре?

Сасвим супротно! За уље јојобе се заправо сматра да није комедогено (што значи да је мало вероватно да ће вам зачепити поре ), а то је вероватно зато што није као сва друга уља на биљној бази. 

Прочитајте још: Феноменална ЖАРЕЋА маска за лице која брише старосне пеге и БОРЕ (РЕЦЕПТ)

Да ли је у реду ставити јојобино уље на лице?

Да, можете ставити јојобино уље на лице, кожу главе - можете га ставити на целу главу. Како стручњаци кажу, зато што је лаган и дубоко се упија у кожу, не делује тако мастан као уље које се налази на врху коже. Из свих ових разлога, то је одлично уље за лице које се може носити током дана и неће сметати вашем наношењу шминке.

Предности уља јојобе:

  • Помаже у хидратацији коже. Уље јојобе је најкорисније за суве и дехидриране типове коже, али то је један од оних састојака који могу бити од помоћи и за све типове коже, јер свако може имати користи од хидратације.
  • Помаже кожи да задржи влагу. Богато је природним мастима које опонашају оне у спољашњем слоју коже. Шта ово значи за вас? Може помоћи кожи да задржи влагу у себи и да се излечи. Прилично кул, ха?
  • Смирује екцем. Због свих предности о којима смо до сада говорили, уље јојобе би могло да помогне у смиривању запаљења коже, а показало се да уље јојобе помаже у смиривању екцема .
  • Умирује кожу главе и изглађује флеке. Знам да говоримо о предностима коже, али ваше скалп је део тога. Његове особине сличне себуму чине уље јојобе одличним уљем за коврџаву косу . Људи са коврџавом косом обично имају мање природне производње себума на кожи главе, што доводи до коврџаве косе која се лако суши.
  • Побољшава проблем акни. Јојобино уље могло би чак бити одлична опција за оне који су склони акнама. Ово је све захваљујући чињеници да уље јојобе има антиинфламаторна својства, да је некомедогено и да може да помогне код баријере коже.

Како користити уље јојобе на лицу:

Имате опције. Уље јојобе се може наћи у чистом облику, а ако више волите да користите ову врсту производа, нанесете га након ваших хумектаната (састојци попут хијалуронске киселине који увлаче воду у вашу кожу) и пре оклузивних средстава (састојци који задржавају ту воду), колико пута дневно желите. Међутим, вероватно ћете наћи да се јојобино уље чешће користи као један од неколико састојака у хидратантним кремама, у ком случају бисте га применили као и било коју хидратантну крему (након ваших овлаживача).

Прочитајте још: Модни трендови за даме СА ОБЛИНАМА! Ево шта би требало да носе

Нанесите га на кожу главе, прођите кроз косу, утисните у кожу — уље јојобе је један од оних вишенаменских производа које ћете желети да ставите по целом телу како бисте помогли да задржи влагу. Зато што је тако лагано и тако суши брзо, неће бити досадно понављати негу изнова и изнова, а верујте, пожелећете.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas