· · Коментари: 0
нега

Састојци који су нам потребни у креми за тело током зиме

Како би пронашли идеалну формулацију за негу ваше коже тела током зиме, препоручујемо да нађете производ који садржи неки од ових састојака

1608202640_Depositphotos_278412478_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Да ли зима чини вашу кожу тела сувом и грубом? Постоји брзи начин да је поново учините глатком и меком уз помоћ ултра хидрирајућих састојака. Све што треба јесте да пронађете производ који садржи неке од ових састојака и видећете промену.

Решење су састојци који спадају у групу хумектаната. Они имају способност да привлаче и задржавају воду, те када се садрже у креми или лосиону, редовним коришћењем они обезбеђују дубинску и дуготрајну хидратацију. Зато када следећи пут одете у куповину производа за негу тела, потражите следеће састојке.

Прочитајте још: Зелена, жута или љубичаста: Шта значе боје на коректору?

Хијалуронска киселина

Састојак о коме се вероватно највише прича последњих година и права је звезда када је реч о хидратацији. Има моћ да задржи до 1000 пута своје тежине у води, и самим тим, обезбеди целодневну хидратацију коже.

Foto: Deposit

Провитамин-Б5

Ши путер
Сигурно сте упознати са јаким обнављајућим и негујућим ефектима ши путера. Овај путер, екстракован из семена плода Афричког Ши дрвета има разне масне киселине које поспешују квалитет коже и доводе у баланс и ону најсувљу. Плус, садржи витамин А који подстиче производњу колагена.

Овај умирујући, противупални састојак зацељује и омекшава кожу. Познат и као пантотенска киселина (илити пантенол) он има моћ да стабилизује баријеру ваше коже, ојача је и тиме спречи испаравање воде из ње. Поред тога умањује свраб, црвенило и бол.

Цоллоидал Оатмеал

Ово је заправо самлевена овсена каша која је позната по томе да чини кожу невероватно меком и свиленом. Често се користи уколико имате свраб, црвенило, иритације или екцеме, а препоручује се током зимског периода када је кожа склона пуцању и прекомерном сушењу.

Прочитајте још: Сада сви желимо ГУСТЕ ОБРВЕ: Ове грешке утичу да изгледају тање

Уље јојобе

Ово златно уље се производи од семенки јојоба биљке која живи у сувим климатским условима. Овај хумектант је пун витамина укључујући Ц, Б и Е који се бори прозив сувоће, оксидативног стреса и бактерија због свог антибактеријског својства. Такође, ово уље није комедогено, па неће запушити поре док задржава влагу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.