Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРИК

Једноставан ТРИК СА ВОДОМ откриће вам имате ли СУВУ И ОШТЕЋЕНУ КОСУ, али и како да је негујете

Све што вам је потребно је једна влас косе и посуда са водом.

1599638656_Depositphotos_389294714_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Одржавање косе здравом и чистом може бити прави проблем. Свако годишње доба носи одређене проблеме који могу наштетити нашој коси, а неретко се чини сувом, испуцалом и без сјаја. Иако се то лако реши правилном негом и редовним шишањем, прво је важно знати да ли је наша коса заправо сува или не.

Срећом, постоји један једноставан тест који ће вам помоћи да одредите стање ваше косе, а за њега вам је потребна само вода.

Све што је потребно да урадите јесте да узмете једну влас ваше косе и да је ставите у посуду напуњену са водом. Након што је оставите два до четири минута у води, обратите пажњу где се ваша влас сместила. Зависно од тога да ли се налази на дну посуде, у води или плута на површини, открићете да ли је ваша коса сува.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Сува и оштећена КОСА: Једноставни савети ФРИЗЕРА за проблеме које сви имамо

Плута на води

Ако је влас остала на површини воде то значи да имате изузетно суву косу која одбија влагу. Склона је накупљању производа што је чини крутом и налик слами. Одаберите лакше производе на бази течности, попут млека за косу које се неће накупљати и оставити је масном.

Прочитајте још: Не можете да зауставите ОПАДАЊЕ КОСЕ? Вратите се ПРИРОДИ

Налази се у води

Ваша кутикула власи је нешто опуштенија, па допушта продирање влаге, али не у превеликој количини. Користите повремене дубинске третмане са протеинским регенераторима како бисте одржали ниво хидратације.

Прочитајте још: ПАРФЕМ ЗА КОСУ је крик на тржишту: Да ли сте пробали?

Потоне на дно

Влас која је потонула на дно лако губи влагу. Кутикула је оштећена, а влас испуцала. Оваква коса склона је коврџању. Обнављање хидратације је нужно, зато нанесите регенератор и уља за косу, како бисте попунили празнине на оштећеним кутикулама и задржали влагу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas