Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да носимо БЕРЕТКУ? Капа које је доживела праву револуцију у свету моде

Беретка је елегантна, округла и равна капа обично ткана или плетена

1667740860_shutterstock_1499415704.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Од кад је постала део моде није силазила са самог врха аксесоара за јесен или зиму. Ипак, историја ове капе сеже у далеку прошлост и никада није имала само једну намену. Била је део војне униформе, носили су је уметници, иконе стила, била је део уличне моде..., а сада, сада је за све оне који желе да у свој стил уткају дух овог ванвременског и живописног комада.

Беретка ће вашем стилу да да женствен и интересантан моменат и дефинитивно ће вас издовјити из масе. Сматра се да су ове капе у 14. и 15. веку највише носиле најсиромашније класе становништва. Касније је због своје практичности освојила и друге делове друштва.

Прочитајте још: Да ли је претерала? Ова девојка обожава тренд "дебелих обрва": "Обожавам их" (ВИДЕО)

Начини ношења беретке

Пре свега, не постоји прави начин ношења беретке. Традиционално се носи око једне стране главе, скоро до чела. Уколико имате дужу косу можете да исплетете косу са обе стране или само једне и носити беретку на једној страни која покрива једно уво. Ниска пунђа је такође један од интересантнијих начина за ношење беретке, а уколико сте за једноставност, само пустите косу да пада. 

У случају да имате шишке, беретка ће само додати на љупкости. Оставите шишке напред или са једне стране и скупите преостали део косе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ



 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas