Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Како да одложимо појављивање БОРА ОКО ОЧИЈУ? Исхрана би могла да помогне

Боре и фине линије око очију су нормалан део старења и никога не може да заобиђе. Међутим, већина жели да их минимализује и пита се како то да уради.

1635861732_1cce06e6e88744d1d501202a103cb08793bf2265.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Боре око очију

У свему, па и у овоме, важни су исхрана и животне навике. На пример, цигарете повећавају оксидативни стрес и утиче на производњу колагена, узрокујући превремено старење коже. Фине линије око очију су прве боре које се појављују на лицу особе. Један од разлога је тај што је кожа у овој области око 40% тања у поређењу са кожом на остатку тела. Покрети и изрази лица такође играју улогу.

Антиоксиданти

Витамин А, витамин Ц и други антиоксиданти могу да супоре старење и побољшају здравље коже.

Каротеноиди штите вашу кожу од ултраљубичастог (УВ) зрачења. То укључује бета-каротен, ретинол, ликопен и друге деривате витамина А и могу се наћи у већини воћа и поврћа. Дијета прилагођена кожи такође треба да укључује полифеноле, класу антиоксиданата који могу да смање запаљење коже изазвано УВ зрачењем и одложити старење. Још један кључни нутријент је коензим Q10, супстанца слична витамину која се бори против оксидативног стреса. Природно се јавља у масној риби, интегралним житарицама и месу, али је такође доступан у облику додатака, пие Тхе Лист.

Есенцијалне масне киселине, куркумин, ресвератрол и биљни екстракти, као што су апигенин и силимарин, такође показују антиоксидативна својства и својства против старења. Ови хранљиви састојци се налазе у свежем воћу, лиснатом зеленилу, орашастим плодовима, семенкама, зеленом чају и другој целој храни.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas