Oglas
· · Komentari: 0
nega

Kako da odložimo pojavljivanje BORA OKO OČIJU? Ishrana bi mogla da pomogne

Bore i fine linije oko očiju su normalan deo starenja i nikoga ne može da zaobiđe. Međutim, većina želi da ih minimalizuje i pita se kako to da uradi.

1635861732_1cce06e6e88744d1d501202a103cb08793bf2265.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Bore oko očiju

U svemu, pa i u ovome, važni su ishrana i životne navike. Na primer, cigarete povećavaju oksidativni stres i utiče na proizvodnju kolagena, uzrokujući prevremeno starenje kože. Fine linije oko očiju su prve bore koje se pojavljuju na licu osobe. Jedan od razloga je taj što je koža u ovoj oblasti oko 40% tanja u poređenju sa kožom na ostatku tela. Pokreti i izrazi lica takođe igraju ulogu.

Antioksidanti

Vitamin A, vitamin C i drugi antioksidanti mogu da supore starenje i poboljšaju zdravlje kože.

Karotenoidi štite vašu kožu od ultraljubičastog (UV) zračenja. To uključuje beta-karoten, retinol, likopen i druge derivate vitamina A i mogu se naći u većini voća i povrća. Dijeta prilagođena koži takođe treba da uključuje polifenole, klasu antioksidanata koji mogu da smanje zapaljenje kože izazvano UV zračenjem i odložiti starenje. Još jedan ključni nutrijent je koenzim Q10, supstanca slična vitaminu koja se bori protiv oksidativnog stresa. Prirodno se javlja u masnoj ribi, integralnim žitaricama i mesu, ali je takođe dostupan u obliku dodataka, pie The List.

Esencijalne masne kiseline, kurkumin, resveratrol i biljni ekstrakti, kao što su apigenin i silimarin, takođe pokazuju antioksidativna svojstva i svojstva protiv starenja. Ovi hranljivi sastojci se nalaze u svežem voću, lisnatom zelenilu, orašastim plodovima, semenkama, zelenom čaju i drugoj celoj hrani.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas