Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како испијање кафе може утицати на кожу? На ове ствари треба да обратите пажњу

Кофеин може вишеструко утицати на кожу

1679225731_shutterstock_1115045951.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Да ли кафа штети кожи? Често чујемо како се неки људи куну да је одустајање од неких намирница препородило њихову кожу. Најчешц́е су то млечни производи, шец́ер или пшеница, али у последње време овој дружини се прикључила и кафа. Као што је случај са вец́ином наших омиљених порока, појединци сматрају да свакодневно конзумирање кафе лоше делује на кожу. А да ли је то истина? Одговор на то питање дају дерматолози Гарy Голденберг и Wхитнеy Боwе.

Да ли кафа штети кожи: Кафа може подиц́и ниво стреса

Једна од највец́их гласина око кафе је да изазива акне, и то није сасвим нетачно. Како Голденберг објашњава, прекомерна конзумација кофеина је повезана са стресом, који је повезан са акнама. Дакле, колико је кафе превише? ФДА предлаже максимално 400 милиграма дневно (отприлике четири или пет шољица). Али, када је у питању кожа, Боwе предлаже да се ограничите на једну или две шољице дневно. Кључ је у умерености.

Какве везе има кафа с акнама?

Голденберг каже да неорганско млеко, бели шец́ер и заслађивачи могу негативно утицати на  хормоне и проузроковати акне. Дакле, ако редовно пијете кафу са заслађивачем и било којом кремом коју имате при руци, онда, да – ваш омиљени напитак може изазвати акне. Ако већ не можете без кафе, пијте је без млека, шећера и свих других штетних додатака.

Да ли кафа штети кожи: Може пореметити цревну флору

Кафа лошег квалитета, посебно ако се пије с млечним производима добијеним од крава којима су убризгани антибиотици, може пореметити цревну А зашто је тачно цревна флора важна? Као што Боw објашњава, ако постоји упала у цревима, то ће се одразити као упала на кожи. Квалитет кафе је кључан. Ако пијете кафу сваки дан, нека то буде органска.

Кафа може бити корисна када се примењује топикално

Ако бисте радије престали да пијете кафу у потпуности него да је пијете црну, не кривимо вас. Може бити тешко прилагодити се горком укусу кафе када сте навикли на све заслађиваче и креме. Али то не значи да се морате одрец́и свих предности јутарњег напитка да бисте заштиттили кожу. жу. Голденберг каже да локални производи који садрже кофеин такође имају антиинфламаторна и антиоксидативна својства. Иако су ефекти краткорочни, Голденберг каже да кофеин у козметичким производима може смањити појаву целулита. Боw додаје да талог кафе такође делује на смањење отока и надутости, због чега ц́ете овај састојак обично нац́и у кремама и третманима за подочњаке.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas